Donald Trump nu va putea candida pentru un mandat în 2024, anunță o apropiată: "A mers prea departe. Nu-l mai recunosc!"

Postat la: 13.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Donald Trump nu va putea candida pentru un mandat în 2024, anunță o apropiată:

Donald Trump nu va putea candida pentru un mandat în 2024, a estimat fosta ambasadoare a SUA la ONU, Nikki Haley, într-un interviu publicat vineri, deoarece acesta "a lăsat baltă" Partidul Republican prin încăpăţânarea cu care a refuzat să îşi recunoască înfrângerea în alegeri, transmite AFP.

Fosta guvernatoare a statului Carolina de Sud, o susţinătoare loială a lui Donald Trump, a mai spus că este "tulburată profund" de atitudinea fostului preşedinte, care nu a încetat să conteste rezultatul alegerilor din 3 noiembrie. "Nu va candida pentru un mandat federal", a declarat Nikki Haley într-un interviu acordat Politico, realizat la câteva zile după asaltul susţinătorilor lui Donald Trump asupra clădirii Capitoliului din 6 ianuarie. "Nu cred că va fi prezent, nu cred că poate, a mers prea departe", a explicat ea.

Fosta ambasadoare a criticat, de asemenea, Partidul Republican pentru că a susţinut acuzaţiile lui Donald Trump, care a denunţat, fără a furniza nicio dovadă, o fraudă masivă înainte şi după alegerile câştigate de democratul Joe Biden. "Trebuie să recunoaştem că ne-a lăsat baltă", a spus Nikki Haley, în această primă critică publică la adresa lui Donald Trump, de care era foarte apropiată. "A luat-o pe un drum pe care nu ar fi trebuit să o ia şi noi nu ar fi trebuit să-l urmăm şi nu ar fi trebuit să-l ascultăm. Şi nu trebuie să lăsăm niciodată ca aceasta să se întâmple din nou", a adăugat Haley.

"Nu-l mai recunosc", a spus ea despre fostul preşedinte. "Persoana cu care am lucrat nu este cea pe care am urmărit-o de la alegeri". În opinia acesteia, "toată lumea a minţit" alegătorii republicani pentru a-i convinge că democraţii au furat alegerile. Nikki Haley a confirmat că se gândeşte să candideze la preşedinţie în 2024. Fiică a unor imigranţi indieni, cu un caracter puternic, ea devenise cea mai proeminentă femeie din executiv şi unul din cei mai populari membri ai administraţiei republicane înainte de a-şi da demisia, în octombrie 2018. Procesul de destituire în Senat, iniţiat de democraţi pentru a-l împiedica pe Donald Trump să revină în politică, "este o pierdere de timp", a mai opinat Haley.

loading...
PUTETI CITI SI...