Directivele lui Soros în Marea Resetare: Să cenzurăm internetul, să plusăm încălzirea globală, să folosim Inteligența Artificială și să punem capăt democrației!

Postat la: 08.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Directivele lui Soros în Marea Resetare: Să cenzurăm internetul, să plusăm încălzirea globală, să folosim Inteligența Artificială și să punem capăt democrației!

George Soros a publicat recent un editorial în care scrie despre noul val reprezentat de Inteligența Artificială (IA), despre „schimbările climatice" cât și despre războiul din Ucraina.

Miliardarul susține că Ucraina o să câștige războiul, iar soldații lui Zelenski ar putea viza Crimeea în contraofensivă. De asemenea, atrage atenția Soros în editorialul publicat de platforma internaționalistă Project Syndicate, regimul lui Vladimir Putin ar putea lua sfârșit. De asemenea, și democrația. Trăim într-un moment de policriză, spune nonagenarul George Soros citându-l pe istoricul Adam Tooze care a descoperit apa caldă odată cu acest termen. De altfel, miliardarul și afirmă că planeta se va încălzi destul de tare, cam cu 2,6 grade, prin 2100.

„Policriza are mai multe surse. În opinia mea, principala sursă a policrizei care afectează lumea de astăzi este inteligența artificială. Schimbările climatice ocupă locul al doilea, iar invazia rusă în Ucraina se califică drept a treia. Lista este mult mai lungă, dar mă voi concentra pe aceste trei. Acest lucru ar trebui să ajute la reducerea confuziei.", susține Soros. „Inteligența artificială se pricepe foarte bine să producă dezinformare și falsuri profunde și vor exista mulți actori rău intenționați. Ce putem face în această privință?", se întreabă omul de afaceri, si care oferă ca raspuns ca IA trebuie controlata si folosita.

„În întreaga lume, oamenii trăiesc din ce în ce mai mult cu sentimentul că se întâmplă prea multe, prea repede. Printre principalele surse ale acestei angoase crescânde se numără ascensiunea inteligenței artificiale, schimbările climatice și războiul Rusiei în Ucraina - fiecare dintre acestea necesită o atenție urgentă din partea factorilor de decizie și a liderilor politici", afirmă George Soros, pe portalul sponsorizat chiar de el, Project Syndicate.

„Acest lucru ne aduce la cea de-a treia componentă a policrizei. Invazia rusă în Ucraina a reprezentat un șoc negativ pentru întreaga lume, perturbând aprovizionarea cu alimente și provocând realinieri geopolitice majore. Acestea fiind spuse, rezultatul real este mult mai bun decât s-ar fi putut aștepta. Armata ucraineană a opus o rezistență eroică și, cu un sprijin puternic din partea SUA și a Europei, a întors lucrurile. Armata rusă s-a dovedit a fi un tigru de hârtie, prost condusă și complet coruptă. Grupul Wagner, o armată privată de mercenari, a sprijinit invazia pentru o perioadă, dar în cele din urmă, nici ei nu au reușit să învingă Ucraina.

Drept urmare, Ucraina este acum pregătită să lanseze un contraatac imediat ce i se va livra tot echipamentul promis de Occident. Biden a fost chiar de acord ca Ucraina să primească avioane de luptă F-16. Cred că contraatacul va fi un succes. Ținta va fi Peninsula Crimeea, baza de operațiuni a marinei rusești. Prin distrugerea podului terestru deja deteriorat cu Rusia, Ucraina ar putea transforma un activ strategic într-un pasiv strategic, deoarece Crimeea nu are apă. Cu podul terestru distrus, Crimeea va depinde de Ucraina pentru apă", arată Soros.

„Multe părți ale Federației Ruse sunt deja supărate pe regimul despotic al președintelui Vladimir Putin, iar această evoluție le-ar putea determina să îl respingă cu totul. Visul lui Putin, un Imperiu rus reînviat, s-ar putea dezintegra și nu ar mai reprezenta o amenințare pentru Europa și pentru lume. Sfârșitul războiului din Ucraina va fi un șoc pozitiv pentru lume. Acest lucru ar putea oferi o oportunitate pentru Biden de a reduce tensiunea dintre SUA și China, care se află la rândul ei în mijlocul unui declin economic care l-ar putea face pe președintele Xi Jinping mai receptiv la o acomodare cu SUA.

Biden nu urmărește o schimbare de regim în China; tot ceea ce dorește este să restabilească status quo-ul în Taiwan. O înfrângere a Rusiei în Ucraina și o diminuare a tensiunilor sino-americane ar putea crea spațiu pentru ca liderii mondiali să se concentreze pe combaterea schimbărilor climatice, care amenință să ne distrugă civilizația. Dar există doar o cale îngustă și sinuoasă care duce la acest rezultat. Așadar, este potrivit să folosim un semn de întrebare pentru a ne întreba dacă democrația poate supraviețui policrizei", conchide multimiliardarul.

loading...
PUTETI CITI SI...