Deputatul conservator britanic a murit, după ce a fost înjunghiat la o întâlnire electorală

Postat la: 15.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Deputatul conservator britanic a murit, după ce a fost înjunghiat la o întâlnire electorală

Deputatul britanic David Amess din Partidul Conservator al premierului Boris Johnson şi-a pierdut viaţa vineri după ce a fost înjunghiat de un bărbat care a intrat la o întâlnire electorală cu alegătorii din districtul său, a anunţat poliţia, citată de Reuters şi AFP.

Deputatul David Amess, în vârstă de 69 de ani, membru al Camerei Comunelor pentru circumscripţia Southend West din comitatul Essex, a fost atacat în jurul prânzului în Biserica metodistă Belfairs din oraşul Leigh-on-Sea. Poliţia a pătruns în biserică şi susţine că un bărbat a fost arestat sub suspiciunea de crimă. Poliţia a precizat că nu mai caută pe altcineva în legătură cu acest incident.

Serviciile de urgenţă au făcut mari eforturi pentru a-i salva viaţa, dar în zadar. "A fost tratat de serviciile de urgenţă dar, din păcate, a murit la faţa locului", a precizat poliţia. "Un bărbat în vârstă de 25 de ani a fost arestat rapid după ce poliţiştii au ajuns la faţa locului sub suspiciunea de crimă şi un cuţit a fost recuperat", a mai menţionat poliţia.

În vârstă de 69 de ani, David Amess, căsătorit şi tatăl a cinci copii, a fost ales prima dată în legislativul britanic în anul 1983, când a reprezentat circumscripţia Basildon. Apoi, în 1997, a candidat pentru circumscripţia Southend West. Colegii din parlament şi-au exprimat şocul şi i-au adus un omagiu lui Amess, care avea întâlniri cu alegătorii în prima şi a treia vinere a lunii, afirmând că era foarte scrupulos în îndeplinirea obligaţiilor către circumscripţia sa.

"A fost înjunghiat de mai multe ori", a declarat John Lamb, un consilier local aflat la faţa locului, pentru Reuters. Atacul cu cuţitul de la întrunirea cu alegătorii a readus în memorie un incident din 2010 în care deputatul laburist Stephen Timms a supravieţuit după ce a fost înjunghiat în biroul său de circumscripţie, precum şi pe cel din 2016 în care deputata laburistă Jo Cox a fost împuşcată mortal cu doar câteva zile înaintea referendumului pentru Brexit.

"Atacarea reprezentanţilor noştri aleşi este un atac asupra democraţiei însăşi", a postat pe Twitter soţul lui Jo Cox, Brendan. "Nu există nicio scuză, nicio justificare. Şi nu poate exista un gest mai laş decât atât", a adăugat el.

loading...
PUTETI CITI SI...