Departamentul de Justiție al lui Biden îl amendează pe Musk cu 350.000 de dolari după ce a refuzat să le dea acces la contul de Twitter al lui Trump

Postat la: 10.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Departamentul de Justiție al lui Biden îl amendează pe Musk cu 350.000 de dolari după ce a refuzat să le dea acces la contul de Twitter al lui Trump

Documente judiciare publicate recent arată că procurorii federali au obținut un mandat pentru contul de Twitter al lui Donald Trump în ianuarie - dar Twitter, sub conducerea lui Elon Musk, a refuzat să predea informațiile.

Mandatul de percheziție fusese trimis cu un ordin de nedivulgare care interzicea Twitter să anunțe pe cineva despre existența sau conținutul mandatului. Documentul judiciar a dezvăluit, de asemenea, că Twitter a întârziat inițial prezentarea materialelor solicitate, în timp ce întreprindea, fără succes, obiecții litigioase la ordinul de nedivulgare.

Deși platforma de socializare s-a conformat în cele din urmă mandatului și a predat informațiile solicitate la trei zile după termenul limită, instanța districtuală a considerat că X a încălcat mandatul și a fost amendată cu 350.000 de dolari. Dezvăluirea a venit ca parte a unui apel în fața Curții de Apel a Statelor Unite pentru Circuitul Districtului Columbia, în care instanța a confirmat decizia unei instanțe inferioare în acest caz. În hotărâre se preciza: "În cazul în care nu este vorba de o infracțiune, nu este vorba de o infracțiune de corupție:

"În concluzie, confirmăm hotărârile instanței districtuale în toate privințele. Instanța districtuală a respins în mod corespunzător contestația Twitter privind Primul Amendament la ordinul de nedivulgare. Mai mult, instanța districtuală a acționat în limitele puterii sale discreționare de a-și gestiona dosarul atunci când a refuzat să suspende executarea mandatului în timp ce se judeca cererea privind Primul Amendament. În cele din urmă, instanța districtuală a respectat procedurile adecvate înainte de a constata că Twitter a încălcat legea - inclusiv dându-i posibilitatea de a fi audiat și de a se apăra de sfidarea instanței pentru a evita sancțiunile. În aceste circumstanțe, instanța nu a abuzat de puterea sa discreționară atunci când, în cele din urmă, a declarat Twitter vinovat de sfidare și a impus o sancțiune de 350.000 de dolari."

Twitter a susținut în apelul său că ordinul de nedivulgare a încălcat Primul Amendament și legea privind comunicațiile stocate și că instanța districtuală ar fi trebuit să emită o suspendare a executării mandatului de percheziție până la soluționarea obiecțiilor la ordinul de nedivulgare.

loading...
PUTETI CITI SI...