Decizie bombă în Turcia: Alegerile municipale din Istanbul vor fi reluate

Postat la: 07.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Decizie bombă în Turcia: Alegerile municipale din Istanbul vor fi reluate

Consiliul suprem electoral (YSK) din Turcia a invalidat luni rezultatele alegerilor municipale de la Istanbul şi a dispus ca acestea să fie reluate, după cum au solicitat partidul de la guvernare şi preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

"Alegerile de la Istanbul vor fi reluate", şi-a exprimat satisfacţia pe Twitter reprezentantul Partidului justiţiei şi dezvoltării (AKP) pe lângă YSK, Recep Ozel. Pe 16 aprilie, formaţiunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, AKP a înaintat o "contestaţie extraordinară" la alegerile pentru primăria Istanbul, cerând anularea votului şi reluarea alegerilor, invocând "nereguli" în votul de pe 31 martie.

O zi mai târziu, consiliul electoral provincial i-a înmânat lui Ekrem Imamoglu, candidatul principalului partid de opoziţie, Partidul republican al poporului (CHP), certificatul oficial care atesta alegerea sa ca primar. Deşi AKP şi-a proclamat victoria la nivel naţional în alegerile de la 31 martie, formaţiunea a pierdut două scrutine cruciale din punct de vedere politic şi psihologic, la Ankara şi Istanbul.

loading...
PUTETI CITI SI...