Cutremur in serviciile secrete bulgare: Un important pion al mafioților Borisov și Peevski a fost reținut pentru braconaj!

Postat la: 22.07.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Cutremur in serviciile secrete bulgare: Un important pion al mafioților Borisov și Peevski a fost reținut pentru braconaj!

Fostul şef al Agenţiei de Stat pentru Securitate Naţională (DANS) din Bulgaria, Dimităr Gheorghiev, a fost arestat pentru braconaj. Împreună cu Gheorghiev a fost reţinut şi preşedintele Clubului de Fotbal „Tigrii bistriţeni", Serghei Taşkov, precum şi un angajat al DANS, care făcea parte din echipă.

Cei trei se află în prezent la Secţia Regională de Poliţie II din Blagoevgrad, au anunţat surse din cadrul Ministerului de Interne de la Sofia. Ei au fost reţinuţi în cursul serii de marţi, în urma unei sesizări de braconaj la o fermă de vânătoare în apropiere de oraşul Simitli. Potrivit primelor informaţii, în maşinile în care au călătorit tovarăşii de vânătoare s-au găsit patru puşti şi un porc ucis. Urmează să le fie luate amprente, iar la faţa locului a fost chemat un anchetator, pentru că unul dintre cei reţinuţi este angajat activ în cadrul DANS.

Gheorghiev a fost înlăturat din funcție după venirea la putere a guvernului interimar în Bulgaria. Scandalul în jurul lui a început după ce ministrul interimar de interne, Boiko Raşkov, a anunţat că Gheorghiev este în concediu şi a sugerat că astfel vrea să evite o demitere. El, împreună cu procurorul general Ivan Gheșev, erau pioni principali prin care fostul premier mafiot Boiko Borisov și oligarhul interlop Dlyan Peevski, controlau Bulgaria prin corupți și teroare. Celălalt arestat, Taşkov, este preşedintele unui club de fotbal în care, în urmă cu câţiva ani, a jucat fostul premier bulgar Boiko Borisov. Anul trecut s-a anunţat că Vitoşa - Bistriţa renunţă la echipa sa mare de fotbal şi va lucra doar pentru echipa de copii şi tineri.

loading...