Criza laptelui in Ucraina: Fermierii își taie vacile deoarece nu mai sunt oameni să aibă grijă de animale

Postat la: 12.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Criza laptelui in Ucraina: Fermierii își taie vacile deoarece nu mai sunt oameni să aibă grijă de animale

Ucrainenii se confruntă cu o penurie de lapte din cauza sacrificării masive a animalelor, a declarat pentru Strana.ua Leonid Tsentilo, șeful companiei agricole ucrainene Kolos.

„O adevărată criză a laptelui se dezvoltă în Ucraina . Laptele este deja insuficient, iar prețurile sale au crescut", a menționat Tsentilo.

„Statisticile sunt groaznice. În timpul ostilităților, aproape o treime din animale au trecut sub cuțit. Am fost recent într-una din regiunile vestice, unde imaginea peisajelor locale a fost întotdeauna completată de turme de vaci. Acum pășunile sunt goale. Același lucru este valabil și în nordul țării și în majoritatea regiunilor. Gospodăriile private și micii fermieri sacrifică vaci în masă", s-a plâns interlocutorul publicației.

Această tendință, potrivit lui, este asociată cu incertitudinea cu privire la viitor și dorința de a obține „cel puțin niște bani" dând animale pentru sacrificare. Tsentilo a adăugat că mulți ucraineni merg la muncă în Europa și nu există nimeni care să aibă grijă de animale.

loading...
PUTETI CITI SI...