Coronavirus/ Trump: Riscul de răspândire în Statele Unite este foarte scăzut. Mike Pence, numit responsabil cu răspunsul american la epidemie

Postat la: 27.02.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Coronavirus/ Trump: Riscul de răspândire în Statele Unite este foarte scăzut. Mike Pence, numit responsabil cu răspunsul american la epidemie

„Riscul de răspândire a noului coronavirus în Statele Unite este foarte scăzut", a declarat miercuri preşedintele american Donald Trump, salutând acţiunile guvernului său în lupta împotriva epidemiei cum sunt restricţiile privind călătoriile din China.

„Datorită a ceea ce am făcut, riscul pentru americani rămâne foarte scăzut", a declarat preşedintele Trump în cadrul unei conferinţe presă la Casa Albă, subliniind că deciziile sale au fost totuşi calificate „ridicole" de către adversarii săi.

De asemenea, Donald Trump l-a desemnat pe vicepreşedintele Mike Pence să coordoneze lupta împotriva noului coronavirus în Statele Unite, relatează aceleași surse.

„Îl numesc pe Mike Pence responsabil" cu răspunsul american la epidemie, a declarat Trump, adăugând că vicepreşedintele va colabora cu „profesionişti şi medici" pe această temă.

Trump a precizat de asemenea că este pregătit să aloce un pachet „adecvat" în lupta împotriva epidemiei. Casa Albă a cerut Congresului american o finanţare de 2,5 miliarde de dolari, dar democraţii apreciază că este nevoie de mult mai mult.

Răspunzând la întrebarea unui jurnalist, președintele american a declarat că va decide „la timp" asupra unor posibile noi restricţii de călătorie dinspre şi către zonele infectate de noul coronavirus, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Am putea să facem acest lucru la timp. Acum nu este momentul potrivit", a declarat preşedintele în cadrul conferinței de presă de la Casa Albă.

„Coreea de Sud a fost lovită puternic, Italia a fost lovită puternic, în China ceea ce s-a întâmplat este clar, dar cifrele (persoanelor infectate) par să se stabilizeze şi să scadă, ceea ce este o veste bună, aşa că vom vedea ce se va întâmpla'', a explicat Trump, anunţându-şi planul de combatere a epidemiei.

Donald Trump a afirmat de asemenea că Statele Unite, relativ neafectate până în prezent, sunt gata să răspundă la epidemia de coronavirus la „o scară mult mai mare".

„Spitalele din unele state eliberează camere şi construiesc spaţii de carantină", a menţionat el în cadrul conferinţei de presă la Casa Albă, adăugând că Statele Unite au „comandat" un număr mare de măşti de protecţie „în cazul" în care va fi necesar.

loading...
PUTETI CITI SI...