Coreea de Nord a lansat o serie de proiectile neidentificate

Postat la: 09.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Coreea de Nord a lansat o serie de proiectile neidentificate

„Coreea de Nord a lansat proiectile în direcţia est în jurul orei locale 16:30 (7:30 GMT) din zona Sino-ri, provincia Pyongan de Nord", conform unui scurt comunicat al JCS, potrivit Agerpres.

Această nouă lansare are loc după ce sâmbăta trecută Phenianul a tras mai multe proiectile, inclusiv se pare rachete cu rază scurtă de acţiune, un gest interpretat ca o modalitate de a exercita presiune asupra Seulului şi Washingtonului pentru a-şi flexibiliza poziţia în plin impas al negocierilor privind denuclearizarea.

Situația a fost urmărită cu atenție de Statele Unite. Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat: „Suntem conştienţi de acţiunile Coreei de Nord din această seară. Vom continua să monitorizăm situaţia cât va fi necesar". În februarie, în Vietnam, o întâlnire dintre liderul nord-coreean Kim Jong-un și președintele american Donald Trump s-a încheiat fără acord. Președintele SUA a plecat de la ceea ce el a descris ca fiind o afacere proastă oferită de liderul Phenianului, notează BBC.

loading...
PUTETI CITI SI...