"Coloana a 5-a" trebuie lichidată: "În structurile de putere ale Rusiei există elemente care sunt ostile actualei conduceri a țării!"

Postat la: 21.07.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Președintele Vladimir Putin a aprobat saptamana trecuta un plan cuprinzător de "curățare" a structurilor de putere ale Rusiei de "elemente neloiale și ostile". Planul a fost elaborat sub conducerea lui Nikolay Patrushev, fost șef al FSB și actual secretar al Consiliului Național de Securitate.

Planul a fost numit "Только свои" ("Numai al lui", care trebuie înțeles ca "numai al nostru"). Potrivit documentului, în structurile de putere ale Rusiei există până la 15% din elementele care sunt ostile actualei conduceri a țării și care favorizează o apropiere de țările occidentale. Acest lucru este denumit în mod obișnuit aici "a cincea coloană". Potrivit autorilor planului, acești 15% sunt potențial pregătiți să ajute "forțele ostile al căror scop este de a distruge țara".

Planul va intra în vigoare la 1 octombrie 2021 și va continua în principiu până la sfârșitul lunii februarie 2022. În prima zi a fiecărei luni, se va prezenta un raport președintelui. FSB este responsabil pentru organizarea și punerea în aplicare. Până la 1 octombrie vor fi constituite comisii pentru a organiza desfășurarea practică a operațiunilor.

La 1 august 2021, va începe un proces preliminar pentru a defini cu exactitate criteriile care vor fi utilizate pentru a identifica "elementele ostile", pentru a defini metodele utilizate pentru a le identifica și pentru a defini măsurile organizaționale și operaționale. "Elementele ostile" identificate vor fi supuse unor sancțiuni care variază de la concediere la urmărire penală, fără a aduce atingere altor măsuri care pot fi luate dacă situația o impune.

În prezent, există un status quo între diferitele facțiuni din cadrul guvernului: "conservatorii" patrioți, pe de o parte, și "liberalii" care visează să alinieze Rusia cu globaliștii, pe de altă parte. Acest plan urmărește în mod clar să pună capăt acestui status quo, eliminându-i pe aceștia din urmă din guvern și din diferitele servicii federale, oricare ar fi acestea. Ea se înscrie în perspectiva "marelui tranzit", o expresie care desemnează plecarea lui Vladimir Putin de la Kremlin.

"Putem doar spera că va fi un succes deplin, astfel încât trădătorii să fie în sfârșit eliminați din sistemul politic rusesc. Singurul lucru pe care îl putem regreta este că această operațiune nu a venit mai devreme, având în vedere pagubele comise de această "coloană a 5-a" timp de ani de zile.", concluzioneaza cotidianul online "Réseau International", care analizeaza cazul de la Kremlin.

loading...
PUTETI CITI SI...