Cică scăpăm de Soros în Europa: Open Society va pune capăt "majorității operațiunilor UE într-o schimbare radicală"

Postat la: 16.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Cică scăpăm de Soros în Europa: Open Society va pune capăt

Fundațiile Open Society (OSF) ale lui George Soros, controlate în prezent de fiul său Alexander, vor înceta majoritatea operațiunilor sale în Uniunea Europeană.

Această mișcare, care vine după ce ONG-urile finanțate de fundație au transportat migranți în Europa timp de peste un deceniu, vine și după ce fundația de familie în valoare de 25 de miliarde de dolari a anunțat o reducere a numărului de angajați cu cel puțin 40% în urma ascensiunii lui Alexander.

Invocând o "schimbare radicală a direcției strategice", OSF spune că noul lor model de operare va necesita "o restructurare suplimentară semnificativă" și "închiderea tuturor programelor regionale și globale", potrivit unei scrisori trimise beneficiarilor de granturi din Ungaria, care a fost văzută de Bloomberg.

"În cele din urmă, noua direcție strategică aprobată prevede retragerea și încetarea unei mari părți din activitatea noastră actuală în Uniunea Europeană, mutând atenția și alocarea resurselor noastre către alte părți ale lumii", se arată în mesaj, care citează o altă notă trimisă personalului de la sediul OSF din Berlin.

"OSF va înceta în mare parte finanțarea în cadrul Uniunii Europene, iar finanțarea ulterioară va fi extrem de limitată", se arată în mesaj, fără a detalia, cu excepția faptului că organizația se orientează deoarece "instituțiile și guvernele UE alocau deja resurse semnificative pentru drepturile omului, libertate și pluralism" în interiorul blocului.

În UE, OSF a finanțat o gamă largă de programe în fostele țări din estul blocului, foste membre comuniste, inclusiv Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Republica Cehă, Bulgaria și alte țări. Acestea au inclus "inițiative menite să consolideze democrația, să promoveze drepturile omului și să atenueze sărăcia și discriminarea cu care se confruntă minoritatea romă."

Organizația și-a stabilit sediul european la Budapesta până în 2018, când s-a mutat la Berlin, în urma unei campanii de ani de zile împotriva lui Soros și a valorilor liberale ale OSF de către guvernul lui Viktor Orban din Ungaria. De asemenea, are birouri în Barcelona, Bruxelles și Belgia.

În ultimele trei decenii, OSF a cheltuit peste 19 miliarde de dolari pentru diverse proiecte, inclusiv 209 milioane de dolari în 2021 pentru proiecte în Europa și în regiunea Asiei Centrale.

loading...
PUTETI CITI SI...