Chitaristul trupei "Iced Earth" căutat de politie pentru insurecția de la Capitoliu s-a predat FBI

Postat la: 18.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Chitaristul trupei

Chitaristul și fondatorul trupei metal „Iced Earth", Jon Schaffer, a fost preluat în custodie de autoritățile din statul Indiana, după ce fusese inclus pe lista celor căutați pentru că au pătruns ilegal în Capitoliu pe 6 ianuarie, când au avut loc violențele care s-au soldat cu cinci morți și numeroși răniți.

Potrivit revistei Variety, care citează presa locală, Schaffer s-a predat FBI duminică după-amiază, după 11 zile de la revolta din Washington DC. El era unul dintre cei căutați de poliție, după ce susținătorii lui Donald Trump au vandalizat birourile din incinta Congresului. Chitaristul a fost fotografiat de un fotoreporter de la AFP între manifestanţii care au trecut de baricade şi s-au confruntat cu forţele de ordine. Mai mult, Schaffer fusese inclus într-o prezentare a Poliţiei Metropolitane din DC, care cuprinde imagini cu persoanele căutate pentru „infracţiuni legate de revoltă" şi pătrunderea ilegală pe terenul Capitoliului.

Lui Schaffer, 52 de ani, îi sunt aduse șase acuzații, printre care „angajarea într-un act de violenţă fizică într-o clădire a Capitoliului" şi „marş, demonstraţie sau pichetare într-o clădire a Capitoliului". Jon Schaffer a pus bazele „Iced Earth" în 1984 şi a fost membru al grupului constant, lansând 12 albume de studio cu trupa metal. În mai multe concerte ale trupei, el a purtat bandane cu steagul confederat. Evenimentele de la Capitoliu se pare că au împărțit trupa „Iced Earth". Ceilalţi patru membri ai trupei au emis un comunicat în care critică evenimentele de la Washington.

„Nu aprobăm şi nu susţinem în niciun fel revoltele sau actele de violenţă în care au fost implicaţi protestatarii pe 6 ianuarie la clădirea Capitoliului american. Sperăm că toţi cei implicaţi vor fi aduşi în faţa justiţiei pentru a fi anchetaţi şi pentru a răspunde pentru acţiunile lor", au declarat ei. Membrii trupei și-au exprimat regretul pentru cele întâmplate şi au transmis că sunt alături de cei care au avut de suferit din cauza incidentelor, mai arată sursa citată.

loading...
PUTETI CITI SI...