Ce ar fi spus într-o înregistrare unul dintre ucigaşii jurnalistului Khashoggi

Postat la: 15.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Ce ar fi spus într-o înregistrare unul dintre ucigaşii jurnalistului Khashoggi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut noi dezvăluiri în legătură cu întregistrările morţii lui Jamal Khashoggi, pe care Turcia le-a trimis oficialilor SUA şi UE, informează The Guardian.

Unul dintre ucigaşii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi a fost înregistrat spunând „Ştiu cum să tai." Erdogan a criticat Riadul pentru că-şi schimbă versiunile legate de moartea lui Khashoggi, editorialist la Washington Post şi critic vehement al prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman. Cazul Khashoggi a stârnit revoltă la nivel internaţional şi i-a ştirbit credibilitatea prinţului Mohammed, liderul de facto al regatului, banuit că a ordonat asasinarea jurnalistului.

„Statele Unite, Germania, Franţa, Canada, pe toate le-am determinat să asculte... Bărbatul spune clar 'Ştiu cum să tai'. Acest om este un soldat. Toate acestea sunt în înregistrările audio," a spus Erdogan într-un discurs la Istanbul. Liderul turc nu a oferit alte detalii legate de înregistrări. Khashoggi a fost sufocat cu o pungă de plastic care i-a fost pusă pe cap şi asasinarea sa a durat aproximativ şapte minute. Jurnalistul a fost ucis pe 2 octombrie la consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, unde a mers pentru a efectua un demers administrativ în vederea viitoarei sale căsătorii.

loading...
PUTETI CITI SI...