Caz scandalos: Un copil de 9 ani obligat să dea un test în afara școlii la fereastra clasei în ger pentru că nu purta mască de protecție

Postat la: 18.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Caz scandalos: Un copil de 9 ani obligat să dea un test în afara școlii la fereastra clasei în ger pentru că nu purta mască de protecție

Un elev de 9 ani din Austria a fost nevoit să dea un test de cultură generală în afara școlii, la temperaturi de aproximativ -1 grad Celsius, pentru că nu purta mască de protecție.

Imortalizată de un fotograf amator, scena a făcut înconjurul rețelelor de socializare, înainte de a ajunge pe prima pagină a ziarului regional. „Excesele pandemiei", a notat presa, înainte de a adăuga în subtitlu: „Cum un copil de 9 ani s-a trezit blocat între două tabere ideologice poloarizate pe problema coronavirusului". Potrivit cotidianului Klagenfurt, cazul a luat proporții semnificative după ce părinții elevului în cauză au amenințat că vor depune plângere. Copilul a fost testat negativ pentru Covid-19 și era în posesia unei scutiri medicale de la purtarea măștii.

Potrivit școlii, „atestarea scutirii era încă în curs de verificare", el însuși insistând să participe la examenul pe care nu-l putea da de acasă. Cazul, descris drept „inedit" de ziarul regional, a stârnit reacții în toată Austria. Mai mulți politicieni austrieci, inclusiv deputatul de dreapta Markus Leinfellner, s-au exprimat pe această temă. Acesta din urmă a asigurat că va raporta Ministerului Educației din Austria ceea ce consideră un „eveniment scandalos", scrie Courrier International.

La finalul anului trecut, Austria s-a remarcat printr-o măsură prin care se caută vânători de „de nevaccinați". Astfel, din februarie, austriecii care refuză să se vaccineze înainte de februarie 2022 riscă amenzi de până la 3.600 de euro, iar cei care refuză să plătească pot primi o pedeapsă de până la 12 luni de închisoare. Totuși, pe 17 ianuarie 2022, Austria, prima țară din Europa care a anunțat vaccinarea obligatorie a persoanelor împotriva Covid-19, a anunțat că noua lege nu se va mai aplica minorilor și celor sub 18 ani.

loading...
PUTETI CITI SI...