Boris Johnson: "Vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 este o reușită, dar nu reprezintă o soluție"

Postat la: 10.11.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Boris Johnson:

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat luni că anunțul Pfizer privind vaccinul împotriva COVID-19 reprezintă o reușită importantă, dar nu este o soluție pentru pandemie.

Premierul a făcut declarația în cadrul unei conferințe de presă organizată după ce Pfizer și partenerul său, BioNTech, au anunțat că vaccinul dezvoltat împotriva COVID-19 este eficient în peste 90% din cazuri, informează The Mirror. Boris Johnson a avertizat, însă, că vaccinul nu va reprezenta finalul crizei COVID-19. „Este foarte devreme. Nu ne putem baza pe acest anunț ca pe o soluție", a spus Johnson.

Anunțul Pfizer cu privire la rezultatele testelor vaccinului nu înseamnă că acesta va fi lansat imediat pe piață, informează The Mirror, care notează că ar mai putea trece luni întregi până la acel moment. Tot luni, Guvernul de la Londra a anunțat că a rezervat deja 40 de milioane de doze din vaccinul Pfizer.

Pfizer și BioNTech au anunțat luni că vaccinul împotriva coronavirusului are o eficiență mai mare de 90% în prevenirea COVID-19 în rândul celor nu contractaseră virusul anterior participării la studiu. „Astăzi este o zi mare pentru știință și pentru umanitate", a declarat dr. Albert Bourla, directorul executiv și președintele Pfizer. Vaccinul a fost testat pe 43.500 de persoane din șase țări și nu au fost ridicate probleme de siguranță.

Tot luni, purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson a declarat că rezultatele testelor sunt încurajatoare, dar că nu reprezintă o garanție în lupta împotriva virusului. De la începutul lunii, Marea Britanie a înregistrat 167 de noi decese provocate de COVID-19, astfel că numărul de decese se ridică acum la 34.663. Cea mai tânără victimă avea 23 de ani, iar cea mai în vârstă 97. Dintre cele 167 de persoane care au decedat, cinci nu au avut comorbidități.

loading...
PUTETI CITI SI...