Bărbat arestat la New York, după ce a intrat într-o catedrală cu două bidoane cu benzină

Postat la: 18.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Bărbat arestat la New York, după ce a intrat într-o catedrală cu două bidoane cu benzină

Individul și-a parcat microbuzul în apropierea catedralei Sf. Patrick din New York și, după ce s-a plimbat minute bune prin zonă, a luat din mașină două bidoane cu benzină, două recipiente cu lichid inflamabil, folosit pentru a aprinde focul la grătar, și două brichete.

A intrat cu toate aceste obiecte în Catedrala Sf. Patrick, însă a fost oprit de un paznic. În momentul în care i s-a spus că nu poate intra în lăcașul de cult, bărbatul ar fi făcut un gest bizar, conform NBC. „Individul ar fi vărsat intenționat benzină pe podea în momentul în care pleca", a declarat John Miller, comisar adjunct al serviciului de informații și antiterorism pentru Departamentul de Poliție din New York, conform sursei citate.

Tânărul a fost prins în trafic de doi ofițeri de la biroul de combatere a terorismului, mobilizați la fața locului. „Răspunsurile lui erau incoerente, deși a colaborat cu ofițerii. Pretextul său a fost să intrat în catedrală pentru a ajunge la bulevardul Madison deoarece mașina sa rămăsese fără combustibil. Am verificat vehiculul. Nu rămăsese fără combustibil", a precizat Miller.

Reprezentantul Poliției din New York a atras atenția că acest incident a avut loc la două zile după incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris. „Acesta este un indicator al unei activăți care ar putea fi suspecte", a precizat Miller. După ce a fost audiat de polițiști, bărbatul de 37 de ani a fost arestat.

 

loading...
PUTETI CITI SI...