Austria, împotriva lui Karl Nehammer. „Un cancelar care disprețuiește poporul"

Postat la: 29.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Austria, împotriva lui Karl Nehammer. „Un cancelar care disprețuiește poporul

Toată Austria s-a întors împotriva lui Karl Nehammer din cauza unei înregistrări postate pe Twitter. În filmare, el a declarat că majoritatea copiilor săraci ar putea primi o masă ieftină la McDonald's. Cu toate astea, cei din Austria consideră că acest cancelar disprețuiește poporul și că este ignorant.

„În videoclip vedem un cancelar federal care disprețuiește poporul pentru ceva de care el însuși este responsabil. Nehammer leagă pantofii oamenilor și când aceștia cad și le strigă „ridică-te și continuă să alergi", a declarat liderul partidului SPÖ, Andreas Babler. „Aproape fiecare femeie care lucrează cu jumătate de normă trebuie să facă acest lucru din cauza responsabilităților de îngrijire", a mai spus el.

Cancelarul a mai protestat împotriva șomerilor și a recomandat familiilor afectate de sărăcie să le servească copiilor hamburgeri și cartofi prăjiți. Acesta a făcut și un bilanț al situației muncii din Austria. Liderul FPÖ, Herbert Kickl, a declarat că rar a văzut pe cineva așa de lipsit de empatie și că Nehammer și-a arătat adevărata față.

În perspectiva alegerilor pentru Parlament - Consiliul Național, Babler a declarat că se poate vedea cel puțin în videoclip „cu ce ne-am putea confrunta sub următorul guvern negru-albastru". Nehammer ne spune astăzi „că salariile nu vor fi mărite, mâine că pensiile nu vor fi mărite și poimâine că sistemul de sănătate va fi tăiat". La întrebarea unui jurnalist despre o posibilă coaliție cu ÖVP sub conducerea lui Karl Nehammer, Babler a răspuns că „orice persoană care nu-i place pe oameni săi ar fi eliminat ca partener de coaliție", potrivit vienna.at.

Și reprezentanta Verzilor Karin Stanger a spus că declarațiile făcute de cancelar sunt „rușinoase". Ea a declarat că autoritățile nu trebuie să accepte comportamentul lui Nehammer și că trebuie găsite soluții. Nehammer a încercat să își ascundă gafele și să se scuze, dar nu a funcționat.

loading...
PUTETI CITI SI...