Austria face un pas în spate în privința vaccinării obligatorii: copiii și persoanele sub 18 ani nu mai sunt vizați de noua lege

Postat la: 17.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Austria face un pas în spate în privința vaccinării obligatorii: copiii și persoanele sub 18 ani nu mai sunt vizați de noua lege

Austria, prima țară din Europa care introduce vaccinarea obligatorie a persoanelor împotriva Covid-19, a anunțat că noua lege nu se va mai aplica minorilor și celor sub 18 ani, informează Euronews.

Inițial, în decembrie, Guvernul trâmbițase noua lege care se va aplica tuturor persoanelor care au împlinit 14 ani. Cancelarul Karl Nehammer a spus că a existat îngrijorare cu privire la pedepsirea adolescenților care n-ar vrea să se vaccineze, ceea ce a rezultat modificarea limitei inferioare de vârstă de la 14 la 18 ani. Decizia Guvernului austriac vine în ciuda avertismentului lansat de un reputat cercetător de la MIT, asupra efectelor grave, pe termen lung, ale vaccinului anti-covid asupra copiilor.

Proiectul de lege, care urmează să devină lege la începutul lunii februarie, „este conceput în așa fel încât să răspundă flexibilității virusului", a declarat Nehammer reporterilor de la Viena. În prima fază, autoritățile vor scrie fiecărei gospodării pentru a le informa cu privire la noile reguli. Vor fi scutite gravidele și persoanele care din motive medicale nu pot fi vaccinate; la fel și persoanele care s-au recuperat după o infecție cu COVID-19 în ultimele șase luni. De la mijlocul lunii martie, poliția va începe să verifice starea de vaccinare a oamenilor în timpul controalelor de rutină. Persoanele care nu pot prezenta dovada vaccinării vor fi solicitate în scris să facă acest lucru și vor fi amendate cu până la 600 de euro dacă nu o fac.

Dacă autoritățile consideră că progresul vaccinării este încă insuficient, atunci vor trimite mementouri persoanelor care rămân nevaccinate, a spus Nehammer. Dacă asta tot nu funcționează, oamenilor li se va trimite o programare de vaccinare și vor fi amendați dacă nu apar. Amenzile ar putea ajunge la 3.600 de euro dacă oamenii își contestă pedeapsa și se va ajunge la o procedură judiciară completă, dar care oficialii speră că nu va fi necesară. Karoline Edtstadler, ministru responsabil de chestiunile constituționale, a spus că persoanele ar putea fi amendate de maximum patru ori pe an și că nu există nicio prevedere prin care oamenii ar putea merge la închisoare în loc să plătească.

O comisie care cuprinde cel puțin doi experți medicali și doi experți juridici va raporta guvernului și parlamentului la fiecare trei luni cu privire la progresul vaccinării. O parte din legislație ar putea fi suspendată de ministrul Sănătății, cu aprobarea unei comisii parlamentare, dacă, de exemplu, variantele viitoare sunt mai blânde sau experții spun că vaccinarea nu mai este calea de urmat, a spus Edtstadler. Planul a fost întocmit în același timp cu care a fost impusă în noiembrie o izolare acum ridicată, pe fondul îngrijorării că rata de vaccinare a Austriei este relativ scăzută pentru Europa de Vest. Până duminică, 71,6% din populația de 8,9 milioane a fost considerată complet vaccinată.

loading...
PUTETI CITI SI...