Atentie! Extrem de șocant! Copii uciși pentru recoltarea de organe. Situatia din România

Postat la: 07.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Atentie! Extrem de șocant! Copii uciși pentru recoltarea de organe. Situatia din România

Traficul de organe, o afacere profitabilă la nivel global. Trei oameni sunt ucişi sau mutilaţi în fiecare oră, la nivel mondial, pentru a li se preleva organele, care sunt vândute apoi pe piaţa neagră. În alte state, printre care şi România, oamenii îşi vând organele de bunăvoie.

Imagini absolut îngrozitoare au șocat întreg internetul, după ce au fost postate pe facebook de Goh Soo Heng. Acesta susține că fotografiile înfățisează 700 de copii uciși pentru organe, care ulterior au fost comercializate pe piața neagră. El povestește că micuții aveau organele scoase și că au fost răpiți de lângă părinții lor și duși la o fermă situată la granița dintre Malaezia și Tailanda. Goh Soo Heng a lansat și un avertisment la adresa părinților. Aceștia trebuie să aibă foarte mare grijă de copii, pentru că pot pica victime în mâinile unor astfel de organizații.

În România, potrivit unui raport al autorităţilor, peste 3000 de copii sunt daţi dispăruţi de către rude sau părinţi. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că în fiecare an, au loc în jur de 10.000 de intervenţii chirurgicale frauduloase. Rinichii sunt organul cel mai traficat, ocupând 75% din comerţul ilicit cu organe.

Anual, doar în Statele Unite ale Americii, peste 65.000 de pacienţii sunt trecuţi pe liste de aşteptare pentru un transplant de rinichi, iar din aceştia, aproximativ 3.000 de pacienţi îşi pierd viaţa în aşteptarea unui transplant. Această cerere ridicată, a dus la dezvoltarea pieţei negre şi la creşterea traficului cu organe umane. În anumite cazuri, pacienţii disperaţi, hotărăsc să se deplaseze în ţări ca: India, Pakistan sau China, pentru a trata direct cu traficanţii de organe.

Persoanele cu probleme financiare sunt ademenite de traficanţii care îşi momesc prada prin anunţuri online, iar în anumite cazuri, sunt chiar "donatorii" cei care îşi comercializează organele prin anunţuri online atent selectate. Cu toate că transplanturile comerciale sunt în afara legii în China, pacienţii înstăriţi din Orientul Mijlociu, Asia sau chiar Europa sosesc aici cu scopul de a se pune în contact cu un donator, fiind dispuşi să plătească până la 200.000 $ pentru un rinichi sănătos.

România, nu este o excepţie de la regula de mai sus, fiind stat furnizor şi punct de tranzit în traficul de organe. În unele cazuri, sunt chiar Românii cei care îşi pun la vânzare rinichii, pentru a obţine beneficii financiare, fără a înţelege care sunt riscurile la care se expun. Sam Vaknin, analist la "Global Politician", estimează că "mai mult de 2.000 de cetăţeni din România şi-au vândut organele în ultimul deceniu". Israel, Turcia şi Africa de Sud, sunt destinaţiile principale a organelor din România.

Ajunşi la disperare, bolnavii cu dare de mână îşi cumpără o şansă la viaţă de pe piaţa neagră. Plătesc până la 65.000 de dolari pentru un organ şi au de unde alege. Tineri săraci sau copleşiţi de datorii sunt dispuşi să vândă un rinichi sau un lob hepatic la un preţ de zece ori mai mic decât cel plătit de pacient. Experienţele sunt traumatizante şi pentru unul şi pentru celălalt.

„Am fost legat la ochi şi dus într-o casă undeva la ţară. În interior, era amenajat un bloc operator complet. Tot acolo se afla şi femeia care urma să primească rinichiul. Eram înspăimântat, dar medicii m-au anesteziat rapid. Clienta voia să trăiască, iar eu voiam bani", a povestit un bărbat. În China, traficul de organe este o afacere de un miliard de dolari anual. Până anul trecut, două treimi din organele folosite în operaţiile de transplant proveneau de la deţinuţi condamnaţi la moarte, cărora nu li se cerea, în prealabil, consimţământul.

loading...
PUTETI CITI SI...