Atentat terorist eșuat la Berlin: Un șofer a intrat cu mașina în biroul cancelarului Angela Merkel. Presa germană: era o mașină-capcană!

Postat la: 25.11.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Atentat terorist eșuat la Berlin: Un șofer a intrat cu mașina în biroul cancelarului Angela Merkel. Presa germană: era o mașină-capcană!

Tentativă de atentat terorist la Berlin sau un banal accident auto? Asta încearcă să afle și polițiștii, după ce un șofer a intrat cu mașina în sediul Cancelariei federale din Berlin, acolo unde se află biroul Angelei Merkel.

Șoferul neglijent a fost deja reținut și dus la interogatoriu. Presa germană notează că mașina a fost una capcană. Avea pe ea scrise următoarele mesaje: „Opriți politica de globalizare" și „Criminalilor de copii și bătrâni", iar înăuntru s-au descoperit pliante pline de amenințări la adresa autorităților. Din primele cercetări reiese că mașina este un Volkswagen Sedan înmatriculat în Lippe, regiunea Renania-Westfalia de Nord.

În momentul în care mașina a lovit poarta clădirii Cancelariei , Angela Merkel și guvernatorii statelor federale participau la o ședință online în care se discuta despre extinderea măsurilor de „lockdown" pe întreg teritoriul Germaniei! Incidentul de miercuri survine la numai câteva zile după unul dintre cele mai mari proteste organizate împotriva statului și care a fost înăbușit de intervenția în forță a polițiștilor. S-au efectuat zeci de arestări, iar mulțimea furioasă a fost împrăștiată de pe străzile Berlinului cu tunuri de apă.

Berlinul a fost zguduit miercuri de o știre teribilă. Un șofer s-a oprit cu mașina în porțile Cancelariei federale, clădire în care își are biroul chiar Angela Merkel, temutul cancelar german și cel mai puternic om din stat. Deocamdată, Poliția încearcă să elucideze cauzele incidentului, iar pista unui atentat terorist eșuat nu este deloc exclusă. Purtătorul de cuvânt al Poliției informează că şoferul automobilului a fost reţinut pe loc, iar în momentul de față se fac cercetări amănunțite cu privire la acest accident.

loading...
PUTETI CITI SI...