Atacul de la Strasbourg: Poliţia franceză a făcut public portretul suspectului

Postat la: 13.12.2018 10:13 | Scris de: ZIUA NEWS

Atacul de la Strasbourg: Poliţia franceză a făcut public portretul suspectului

Poliţia franceză a făcut public un portret al suspectului care a atacat marţi seară mai multe persoane în centrul oraşului Strasbourg, ucigând doi oameni şi rănind alţi 12, şi a făcut un apel către cei care au fost martori la incident să ofere informaţii pentru a-l localiza pe individ, relatează cotidianul Le Figaro.

Poliţia a lansat un apel către martorii incidentului să i-a legătura cu autorităţile pentru a-l putea prinde pe atacator, care se numeşte Cherif Cheka. Apelul este însoţit de o descriere fizică a agresorului: 29 de ani, 1,80 metri, constituţie normală, păr scurt, posibil cu barbă, ten măsliniu, cu un semn pe frunte. "Persoană periculoasă, nu interveniţi", avertizează poliţia.

Emmanuel Macron a decis „creşterea mobilizării militare", ca parte a operaţiunii Sentinelle, a doua zi după atacul de la Strasbourg, a declarat premierul francez Edward Philippe. „Avem 500 de soldaţi care, în prezent, s-au alăturat dispozitivului" Sentinelle şi „încă 1300, care în zilele următoare se vor alătura celor deja mobilizate" pentru a asigura „securizarea" zonei şi „garantarea siguranţei francezilor ", a adăugat primul-ministru.

Procurorii francezi suspectează că atacul de marţi seara a fost unul de natură teroristă. Atacul a fost comis la ora locală 19.50 (ora României, 20.50). Autorul atacului a fost împuşcat de membrii unei trupe antiterorism, însă a reuşit să fugă cu un taxi. Şoferul de taxi a confirmat ulterior că atacatorul era rănit. Individul a fost implicat în alte două schimburi de focuri cu forţele de securitate.

loading...