Armata americană a început retragerea din Afganistan

Postat la: 10.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Armata americană a început retragerea din Afganistan

Armata amaericană a anunțat luni că a început retragerea din Afganistan, acțiune ce este prevăzută în tratatul de pace semnat cu talibanii, pentru a reduce efectivele la 8.600 la 8.600 de militari în 135 de zile, relatează AFP.

Forțele americane din Afganistan "mențin militarii necesari" pentru operațiunile împotriva jihadiștilor de la Al-Qaeda și Statul Islamic pentru a susține forțele afgane, a precizat într-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt Sonny Legget.

La aproape două decenii după intervenţia militară din Afganistan, Statele Unite au semnat un acord de pace cu insurgenţii talibani. Acordul prevede retragerea totală a trupelor americane şi aliate din Afganistan în cel mult 14 luni şi îi permite lui Donald Trump să onoreze promisiunea electorală de a scoate Statele Unite din "războaiele fără sfârşit". Însă situaţia din Afganistan riscă să scape de sub control dacă insurgenţii talibani nu ajung la un acord politic cu alte facţiuni afgane.

"Fiecare ţară trebuie să îşi poarte de grijă. Te poţi agăţa de mâna cuiva doar în mod limitat", a declarat Donald Trump, citat de Agenţia France-Presse.

loading...
PUTETI CITI SI...