Țara din Europa care ar putea scăpa de vizele pentru SUA. Anunțul făcut de Donald Trump

Postat la: 19.09.2018 09:35 | Scris de: ZIUA NEWS

Țara din Europa care ar putea scăpa de vizele pentru SUA. Anunțul făcut de Donald Trump

SUA ar putea elimina vizele pentru cetăţenii polonezi. În schimb, Donald Trump analizează posibilitatea unei prezenţe militare permanente în Polonia, a declarat marţi, preşedintele american, în contextul întrevederii cu omologul său polonez, Andrzej Duda, la Casa Albă.

Polonia a cerut în mod repetat prezenţă militară americană cu statut permanent, de teama unui atac al Rusiei, manifestând disponibilitatea de a oferi două miliarde de dolari pentru o astfel de bază. În Polonia sunt prezenţi militari americani, în cadrul misiunii NATO, dar efectivele sunt în sistem de rotaţie. Rusia a exprimat preocupare în legătură cu solicitările Poloniei, avertizând că extinderea NATO subminează stabilitatea Europei.

„Polonia vrea să facă o contribuţie majoră pentru Statele Unite, cu obiectivul de a exista o prezenţă militară americană în Polonia; în mod clar, vom discuta despre acest lucru", a declarat Donald Trump. Analizăm foarte serios această posibilitate; ştiu că Poloniei îi place foarte mult această idee, este un lucru pe care, da, îl luăm în considerare. unt încântat să spun că alianţa dintre naţiunile noastre nu a fost niciodată mai puternică. În discuţiile pe care le-am avut în această după-amiază, preşedintele Duda şi eu am convenit să consolidăm relaţiile robuste în materie de apărare. Vom intensifica acţiunile de cooperare militară, schimbul de informaţii, apărarea antirachetă, schimburile de tehnologie şi misiunile de instruire militară", a precizat Donald Trump, citat de Mediafax.

Donald Trump a adăugat că ia în calcul eliminarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii polonezi. La începerea întâlnirii de la Washington, Donald Trump a afirmat, potrivit sursei citate, că Statele Unite iau în considerare lansarea unui program prin care cetăţenii polonezi să nu mai aibă nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite.

loading...