Aproximativ 1.500 de persoane au murit în Franța din cauza valurilor de caniculă din această vară

Postat la: 09.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Aproximativ 1.500 de persoane au murit în Franța din cauza valurilor de caniculă din această vară

Aproximativ 1.500 de persoane și-au pierdut viața în urma valurilor de caniculă care au afectat Franța vara aceasta, a informat duminică ministrul francez al Sănătății, Agnès Buzyn, citată de Reuters, scrie Mediafax.

Astfel, un total de 1.435 de decese au fost înregistrate vara aceasta. În primul val de caniculă, de la finalul lunii iunie și începutul lunii iulie au murit 567 de persoane, iar alte 868 au decedat în urma celui de-al doilea val, de la finalul lunii iulie.

Ministrul a evidențiat faptul că numărul deceselor din această vară este mult mai mic decât cel înregistrat în vara lui 2003, când 15.000 de persoane au murit în Franța din cauza temperaturilor extreme.

„Valul de căldură din 2003 a durat 20 de zile. Am avut doar 18 zile în cele două valuri de anul acesta și am reușit să avem o mortalitate de zece ori mai mică mulțumită măsurilor de prevenție", a spus ea.

Buzyn a informat că jumătate dintre persoanele decedate anul acesta din cauza căldurii aveau peste 75 de ani și a adăugat că societatea franceză trebuie să depună eforturi pentru a se adapta la schimbările climatice.

„Aceste perioade de caniculă se vor repeta și, cel mai probabil, se vor intensifica în următorii ani", a spus ministrul. Vara acestui an a marcat o depășire a recordului de temperatură din Franța, când pe 28 iunie s-au înregistrat 46 de grade Celsius în localitatea Vérargues, potrivit Météo France.

loading...
PUTETI CITI SI...