Angela Merkel: Îmi folosesc toate forțele pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice

Postat la: 31.12.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Angela Merkel: Îmi folosesc toate forțele pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice

Cancelarul german Angela Merkel a declarat într-un mesaj de Anul Nou că se luptă pentru a combate schimbările climatice cu toată puterea sa pentru a permite generațiilor viitoare să trăiască în pace și prosperitate, potrivit Mediafax care citează Reuters.

„Încălzirea globală este reală. Este amenințătoare", a declarat Merkel în discursul înregistrat care va fi difuzat marți seara. Creșterea temperaturilor la nivel mondial și problemele generate de încălzirea globală sunt create de om, a adăugat Merkel.

„Deci trebuie să facem tot ce este posibil pentru a depăși această provocare umană. Încă este posibil", a transmis Merkel.

"La 65 de ani, am o vârstă la care personal nu voi mai experimenta toate consecințele schimbărilor climatice care vor avea loc dacă politicienii nu acționează", a spus cancelarul.

„Copiii și nepoții noștri trebuie să trăiască cu consecințele a ceea ce facem sau ne abținem de la a face astăzi. De aceea, îmi folosesc toată forța pentru a mă asigura că Germania își aduce contribuția - ecologic, economic, social - la controlul asupra schimbărilor climatice", a continuat aceasta.

Merkel a adresat un apel către poporul german să privească lucrurile dintr-o altă perspectivă pentru a face față provocărilor care apar din cauza încălzirii globale.

„Pentru a face acest lucru, avem nevoie mai mult decât oricând de curajul de a gândi într-un mod nou, forța de a părăsi căile familiare, disponibilitatea de a încerca lucruri noi și determinarea de a acționa mai rapid, convinși că neobișnuitul poate reuşi - și trebuie să reușească dacă vrem ca generația de tineri de astăzi și descendenții lor să poată trăi bine pe acest Pământ", a transmis Merkel.

loading...
PUTETI CITI SI...