Angela Merkel îi imploră pe nemţi să stea în casă. Germania se confruntă cu cea mai mare provocare după cel de-al Doilea Război Mondial

Postat la: 19.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Angela Merkel îi imploră pe nemţi să stea în casă. Germania se confruntă cu cea mai mare provocare după cel de-al Doilea Război Mondial

Germania se află într-unul din cele mai grele momente de după cel de-al Doilea Război Mondial, a argumentat cancelarul german.

„Epidemia de coronavirus ne schimbă dramatic vieţile. Ideea noastră despre normalitate, viaţa publică, interacţiuni sociale este testată cum nu a mai fost până acum", a declarat Angela Merkel.

În cadrul discursului, Angela Merkel îi roagă pe cetăţeni să respecte distanţa socială recomandată de autorităţi. „Trebuie să limităm cât mai mult riscul de a ne infecta unii pe alţii", a transmis cancelarul Germaniei.

"Vreau să transmit clar că ne confruntăm cu o epidemie şi că Guvernul federal şi guvernele landurilor fac tot posibilul pentru a proteja comunităţile şi pentru a limita efectele negative de natură economică, socială şi culturală. Dar trebuie să înţelegeţi că este nevoie de contribuţia fiecăruia. (...) Germania are un sistem medical excelent, poate unul dintre cele mai bune din lume. Acest lucru poate să ne ofere încredere. Însă spitalele noastre ar fi depăşite de situaţie dacă ar fi internate în scurt timp multe persoane care ar suferi de coronavirus", a subliniat Angela Merkel.

În Germania, numărul persoanelor infectate de coronavirus a ajuns la 12.327 şi s-au înregistrat 28 de decese. La nivel mondial bilanţul epidemic a ajuns la 8.917 de morţi şi 217.325 de persoane depistate pozitiv cu coronavirus. 84.383 de persoane s-au vindecat până în prezent de virusul Covid-19.

În Europa, Germania ocupă poziţia a treia la numărul de persoane infectate, pe primul loc fiind Italia, ţară în care s-au înregistrat doar în ultimele 24 de ore 475 de decese. Spania este pe locul 2 cu 105 decese în ultimele 24 de ore şi aproximativ 3.000 de cazuri confirmate pozitiv.

loading...
PUTETI CITI SI...