Alegeri SUA: Congresul a confirmat victoria lui Joe Biden ca al 46-lea presedinte american

Postat la: 07.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Alegeri SUA: Congresul a confirmat victoria lui Joe Biden ca al 46-lea presedinte american

Congresul SUA si-a reluat activitatea de numarare a voturilor dupa protestele violente de la Capitoliu. Joe Biden a fost confirmat ca nou presedinte al Statelor Unite.

În pofida obiecţiilor din partea republicanilor faţă de rezultatele alegerilor din Arizona şi Pennsylvania, membrii ambelor camere au putut să certifice rezultatul alegerilor la mai mult de 14 ore de la începerea procesului. Biden este programat să devină al 46-lea preşedinte al SUA pe 20 ianuarie.

Victoria lui Joe Biden în colegiile electorale a fost certificată de congresul american, la câteva ore după ce susţinătorii lui Trump au luat cu asalt Capitolul. Anunţul a fost făcut chiar de Mike Pence, care a refuzat să boicoteze transferul de putere.

Ziarele americane scriu că nu există precedent în istorie în care insurgenţii, acţionând în numele preşedintelui, să vandalizeze Capitolul. Persoanele care au intrat ieri în clădire au vandalizat şi biroul lui Nancy Pelosi, unul dintre cei mai vocali critici ai lui Trump din partea Democraţilor.

loading...
PUTETI CITI SI...