Alegeri in Israel: Benjamin Netanyahu, cele mai mari sanse de a forma o coalitie

Postat la: 10.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Alegeri in Israel: Benjamin Netanyahu, cele mai mari sanse de a forma o coalitie

Alegeri cu rezultat extrem de strans in Israel. Atat actualul premier, Benjamin Netanyahu, cat si principalul sau rival, fostul sef de Stat Major Benny Ganz au revendicat victoria.

Exit-pollurile au aratat ca partidul de centru al fostului militar Benny Gantz a obtinut 37 de mandate, in timp ce Likud, condus de premierul Benjamin Netanyahu, a obtinut intre 33 si 36 de mandate. Cu toate acestea, dupa numararea a 95 la suta dintre buletine de vot, pe parcursul noptii, situatia s-a schimbat. Ambele formatiuni au cate 35 de mandate fiecare.

Analistii spun, insa, Netanyahu pare sa fie intr-o pozitie mai buna pentru a forma o coalitie capabila sa sustina un Guvern. Aceasta ii deschide calea politicianului de 69 de ani, vizat de numeroase scandaluri de coruptie, pentru a deveni premierul cu cel mai lung mandat din cei 71 de ani de istorie a Israelului. Presedintele tarii urmeaza sa discute cu toate partidele care au intrat in Parlament, dupa care il va insarcina pe liderul unuia dintre ele sa incerce sa construiasca, prin aliante, o majoritate in Legislativ. Daca va reusi, va forma Guvernul, daca nu, vor incerca si alti politicieni.

loading...
PUTETI CITI SI...