Adolescentă de 18 ani, condamnată la închisoare de viață pentru un plan eșuat

Postat la: 04.08.2018 10:55 | Scris de: ZIUA NEWS

Adolescentă de 18 ani, condamnată la închisoare de viață pentru un plan eșuat

Cea mai tânără femeie din Marea Britanie condamnată pentru o tentativă de atac terorist se numește Safaa Boular și a primit o sentință extrem de dură. Safaa Boular, din Vauxhall, Londra, a fost condamnată pentru pregătirea unui act terorist, după ce i s-a interzis să plece în Siria unde vroia să se alăture Statului Islamic.

Împreună cu mama și cu sora ei, arestate și ele, Safaa Boular făcea parte din prima celulă teroristă ISIS alcătuită doar din femei, potrivit BBC. Pentru două capete de acuzare legate de tentative de atentat terorist, tânăra de 18 ani a primit o condamnare pe viață, cu posibilitatea de reanaliză a termenului după minim 13 ani. Și sora ei mai mare, Rizlaine Boular, de 22 de ani, a primit aceeași sentință pe viață, cu termen minim de închisoare de 16 ani.

Boular s-a îmbrăcat la proces în haine occidentale și a declarat că a fost de-radicalizată după ce a scăpat de influența violentă a grupării teroriste, dar judecătorii nu au fost impresionați de dezicerile tinerei. Mama celor două a primit doar 6 ani, pentru asistarea planurilor celor două "mirese jihadiste". Dacă nu interveneau la timp serviciile secrete britanice, tinerele urmau să încerce un atentat terorist la Westminster.

loading...