Activitate atipică a ruşilor în Marea Neagră! Avertismentul vine după incidentul cu drona americană

Postat la: 16.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Activitate atipică a ruşilor în Marea Neagră! Avertismentul vine după incidentul cu drona americană

Natalia Humeniuk, şefa centrului de presă al Forţelor de Apărare "Sud" din Ucraina, susţine că armata ucraineană a înregistrat o activitate atipică a ruşilor în Marea Neagră. Potrivit acesteia, Rusia a trimis în larg 20 de nave, inclusiv transportatoare de rachete și multe flote auxiliare.

"Noi urmărim cu atenție gruparea de nave din Marea Neagră și acțiunile inamicului. Au fost semnalate o activitate atipică și un număr de grupări de nave. Acum, în Marea Neagră sunt 20 de nave, inclusiv patru transportatoare de rachete, dintre care un submarin cu o salvă de circa 28 de rachete" - a explicat Humeniuk, conform Rador.

Întrebată dacă activitatea inamicului este legată de incidentul recent în care a fost doborâtă o dronă americană, reprezentanta armatei ucrainene a răspuns că Rusia încearcă să-și demonstreze prezența în Marea Neagră cât mai mult posibil.

"Ei (ruşii, n.r.) încearcă să se împrăștie, acoperind pe cât posibil teatrul de operațiuni navale din Marea Neagră și încercând să-şi ascundă acțiunile" - a adăugat Humeniuk

 

loading...
PUTETI CITI SI...