Trei ''bombe'' de comentat!

Postat la: 06.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Trei ''bombe'' de comentat!

SUA îi acuză pe cei din guvernul ucrainean că sunt teroriști * Rareș Bogdan îi amenință cu represalii pe liderii europeni ce se opun intrării noastre în Schengen * Călugărul denunțător e încurajat să termine rețeaua homo- și bi-sexualilor din viața publică

1. Cotidianul ''The New York Times'' (oficios al administrației americane, dar mai ales al ''Deep State'') a confirmat ieri că asasinarea Daryei Dughina a fost coordonată de către guvernul ucrainean, lucru pe care în România doar analiștii GOLD FM și încă câțiva jurnaliști l-au susținut la momentul executării actului terorist. Americanii au ca sursă serviciile lor de informații și nici nu mai contează că nu dau detaliile legate de persoanele implicate și operațiunea propriu-zisă, deoarece spun altceva mult mai grav pentru ucraineni:

''Statele Unite nu s-au implicat în nici un fel în atac, nici prin furnizare de informaţii, nici prin alte modalităţi, afirmă oficialii americani. De asemenea, oficialii de la Washington spun că nu au ştiut de operaţiune şi s-ar fi opus dacă ar fi ştiut. Washingtonul i-a mustrat pe oficialii ucraineni după aflarea informaţiilor despre atac. Rusia nu a ripostat în mod specific la acest asasinat, dar Statele Unite se tem că astfel de atacuri, cu o mare valoare simbolică şi care au impact mic pe câmpul de luptă, pot provoca Moscova să lanseze propriile atacuri asupra oficialilor ucraineni de rang înalt. Oficialii americani sunt nemulţumiţi de lipsa de transparenţă a Ucrainei despre astfel de acţiuni, mai ales cele comise pe teritoriul Rusiei.'' (stiripesurse)

Concluzii clare: americanii validează teoria lui Putin că ucrainenii acționează în stil nazist/terorist, și o fac exact înaintea redefinirii de către Kremlin a ''operațiunii speciale'' din Ucraina ca fiind ''acțiune militară de tip antiterorist''; aliații euroatlantici sunt îndemnați astfel la circumspecție în efortul lor de înarmare suplimentară a Ucrainei; americanii îi pun la punct și-i decredibilizează pe Zelenskiy&Company, dar în același timp le sugerează public că dacă nu vor accepta coordonarea totală din partea Casei Albe vor rămâne fără suport public.

2. Rareș Bogdan a șters pe jos cu oficialii europeni ce se opun intrării în Schengen a României, lăsându-i perplex pe europarlamentarii ce i-au urmărit discursul, aceștia frecându-se la ochi pentru că nu le venea să creadă că un român îndrăznește să pună problema în mod corect. Bogdan a marcat o premieră salutară în istoria de 15 ani de când suntem membri UE, reușind o poziționare cu valoare de bornă pentru oricare actual și viitor europarlamentar român.

Deși l-a rememorat pe Iancu de Hunedoara și a invocat creștinismul nostru (ca să priceapă bine audiența majoritar catolică), printre români amenințarea lui Bogdan va suna cam ca zicerea lui Lascăr Catargiu în fața lui Carol I, ''Majestate (UE), aiasta nu se poate!'', ce poate fi dublată și de cea a lui Avram Iancu, ''No gata, no hai!''. Util cu adevărat pentru România ar fi ca acțiunea lui Rareș Bogdan (pentru care merită felicitat, citat și susținut!) să inspire partidele politice și presa să militeze în mod similar și solidar, e evident că doar așa putem obține ceea ce ni se cuvine. Și n-ar trebui să fie dificil, mai ales după discursul de alaltăieri a lui Eduard Hellvig ce-a deschis calea exact pentru acest gen de abordări!

3. Am urmărit aseară o parte din evoluția de la Antena 3 a lui Cristi Călin, călugărul denunțător (temeinic pregătit și mult mai convingător decât interlocutorii din platou), și mi-e clar acum că vorbim despre o operațiune îndelung și atent planificată. Deși Călin a insistat că e vorba despre excesele ilegale sau imorale ale unor episcopi din BOR, amestecând în mod (fals) involuntar și niște nume de politicieni celebri bănuiți demult c-ar fi homo- sau bi-sexuali, mie mi-a sugerat că ținta campaniei sale este de fapt întreaga rețea a acestora.

Despre această rețea de homo- și bi-sexuali serviciile secrete au date clare și vechi, unii dintre cei bine informați avem mai mult decât ''bănuieli rezonabile'', cert este că în ultimele decenii membri rețelei au acționat ca un fel de masonerie, în mod discret și solidar, sprijinindu-se reciproc chiar și atunci când era vorba despre promovari sau acte ilegale. Mulți tremură după dezvăluirile de aseară așteptându-și rândul și, pentru c-au fost invocați și jurnaliști ca membri ai rețelei, mă aștept la o mare agitație subterană (pe care serviciile secrete o vor fructifica informativ!), poate cea mai mare din ultimii ani.

Scopul precis al operațiunii speciale poate că nu va fi dedus prea curând, dar unele efecte secundare le vom putea vedea în curând, mai ales că acest călugăr denunțător ne-a avertizat că le va prezenta public, tocmai pentru că și-a dosit bine și alte dovezi audio-video, cele stocate pe telefonul mobil fiindu-i confiscate de către procurori.

Cozmin Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...