Securitatea de pe timpul comunismului a fost „mic copil" pe lângă ce este SRI-ul acum

Postat la: 17.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Securitatea de pe timpul comunismului a fost „mic copil

Securitatea de pe timpul comunismului a fost "mic copil" pe lângă ce este SRI-ul acum. SRI-ul e în tot și toate, omniprezent:

1.Cloud guvernamental - chestia aia in care vor fi puse toate bazele de date pentru portofelul digital.

OUG 89/2022 - SRI -ul asigura securitatea cibernetica (si nu numai): https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/256832

2. Platforma nationala de interoperabilitate - aia prin intermediul careia se interconecteaza toate datele din cloud-ul guvernamental.

Legea 242/2022 - hop si SRI pe acolo pentru asigurarea securității cibernetice

https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/257856

3. Actele de stare civila se vor emise in sistem electronic. Va exista Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă care se va interconecta cu restul datelor pe Platforma nationala de interoperabilitate - hop SRI si aici pentru ca asigura securitatea cibernetica a Platformei nationale de interoperabilitate

Legea 119/1996 : https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/8624

4. Cărțile de identitate electronice (obligatorii de la 1 septembrie 2031, pana atunci optionale) - există Sistemul național informatic de evidență a persoanelor care si el se interconecteaza pe platforma nationala de interoperabilitate - hop SRI si aici pentru ca asigura securitatea cibernetica a Platformei nationale de interoperabilitate

OUG nr. 97/2005: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/63354

5. Proiect de Lege privind securitatea și apărarea cibernetică a României pus în dezbatere publica (are loc dezbaterea publica pe 18.11.2022 la ora 13.00) - SRI se ocupa se securitatea cibernetica a tot ce misca in Romania (mai putin de cei din domeniul serviciilor si apararii): https://www.research.gov.ro/.../cercetarii-inovarii-i...

6. Proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului care a trecut de Senat, se afla deja in Camera Deputatilor - camera decizionala - PL_x 710/2022 - maine este ultima zi de depunere a amendamentelor.

https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect...

Conform unei analize a Asociației pentru Tehnologie și Internet - SRI este de toate- "SRI primește atribuții echivalente cu un polițist, procuror, judecător și supraveghetorul executorului în cazul CONȚINUTULUI ONLINE "CU CARACTER TERORIST" ȘI "PROPAGANDĂ TERORISTĂ".

https://www.g4media.ro/analiza-apti-pe-proiectul-de-lege...

Binențeles, SRI este secondat de STS și Agenția pentru digitalizare.

Astea sunt numai câteva legi de care mi-am adus aminte.

Să vă readuc aminte de declarația lui Cîțu, din 12 martie 2021, care era premier al României atunci: "În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public. Există o campanie împotriva măsurilor de distanțare. Și există o campanie împotriva vacc. Vă spun că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor TERORIȘTI. Pentru că a zădărnici această acțiune, această activitate a guvernului care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor, este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului"

https://gov.ro/.../declaratie-de-presa-sustinuta-de...

Credeți voi că a ieșit la momentul ăla Cîțu să facă cetățenii teroriști pentru exprimarea opiniei, dacă nu era decizie luată în CSAT la momentul ăla? Într-o lume normala, in secunda 2 trebuia să își prezinte demisia (Daca exista statul ala de drept si democrația care se tot trâmbițează).

AȘA CĂ VĂ ÎNTREB: CHIAR NU VĂ PUTE NIMIC?

TOT O ȚINEȚI PE AIA CU TOTUL ESTE O CONSPIRAȚIE?

Elena Radu

loading...
PUTETI CITI SI...