"Păi și dacă vede ce?!"

Postat la: 26.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

M-am săturat să tot aud despre facturi, procente de majorare a pensiilor, războiul din Ucraina, alegeri, temperatura-n casă, prețul la pompă, Black Friday, prețul cărnii de porc la iarnă de sărbători și m-am săturat de oamenii ce își ascund pe net acțiunile și de aici gândurile și sentimentele de la originea și din spatele acțiunilor: "aoleu, cum să vadă că am citit, cum să vadă că m-am uitat?"; "Păi și dacă vede ce?"

Cunosc mii de oameni ce își reglează WhatsApp-ul, Telegram-ul, signal-ul sau ce mama naibii platformă de comunicare folosesc astfel încât interlocutorul să nu cumva să poată constata dacă cel căruia i-a fost trimis i-a citit mesajul și sub nicio formă la ce oră. Dar de ce vă ascundeți atâta fraților? (și surorilor). O fi calculat cineva cât timp prețios (sau alte resurse, mai prețioase nu există) se consumă pe glob cu astfel de ascunzișuri, cu toatele la fel de futile? Acum vreo doi ani, începusem eu să am o activitate "serioasă" și m-am lăsat antrenat într-un grup WhatsApp de către patronul prăvăliei unde această activitate se desfășura.

Greșeală mare, dar de, omul din greșeli învață! Prima greșeală a fost să iau totul în serios, începând cu mine și continuând cu ceea ce intuiam eu că ar fi gândurile celor din spatele tastaturilor lor atunci când vor citi cele scrise de mine. Complicație total inutilă, mai ales când o extinzi cu aceea de a încerca să îți dai seama dacă colegul de grup s-a uitat la ceeace tu i-ai scris, dorință de care proiectanții facilității de grup WhatsApp nu au ținut cont când au proiectat-o, deși cei ce ar veni cu o versiune îmbunătățită a aplicației WhatsApp s-ar umple de bani dacă ar ține cont de astfel de mici detalii "la mintea cocoșului", precum acela de a nu-i permite trimiterea unui corespondent care îți trimite un mesaj în timp ce tu scrii altul fiindcă suprapunerea lor te încurcă fatal pentru rezultatul final urmărit.

Cam aceeași observație e valabilă și pt aplicația Instagram, obiectivele urmărite de mulți dintre clienții aplicației nu prea sunt reflectate și în facilitățile oferite, de exemplu mulți ar vrea să știe dacă ordinea urmăriților de ea reflectă ordinea frecvenței de contactare a lor de către ea, ele nu ar vrea ca asta să fie vizibilă iar reuniunea majorității acestor deziderate conduce la forma actuală a aplicației și cu siguranță la multe frustrări, care ar putea fi ușor alinate contra unui preț modic al unei versiuni autoadaptabile preferințelor cumpărătorului. Și uite cum poate ieși din criza economică un tânar IT-ist fără să-l mai intereseze pensia dar rămânându-i interesul pentru nivelul impozitării.

Irinel Columbeanu

loading...
PUTETI CITI SI...