Opțiunea nucleară a americanilor: votul!

Postat la: 08.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Opțiunea nucleară a americanilor: votul!

În SUA, se prefigurează un dezastru electoral pentru Partidul Democrat și implicit începutul sfârșitului administrației Joe Biden. Prin toate cotloanele vieții publice, se discută tot mai mult despre începerea procedurilor de suspendare a președintelui. Deep State-ul dă semne de reorientare politică. Nu cred că vor avea loc fraude majore.

În noaptea de astăzi, se desfășoară în toate statele federale alegerile preliminare pentru Congres și pentru Senat. "De data aceasta, alegerile vor fi corecte," i-a scăpat porumbelul, nu demult, lui Biden.

După ce instanța de judecată din Pennsylvania a soluționat, într-un timp record, cazul a 30.000 de buletine de vot cu nume fictive, anulându-le, se prefigurează un furt moderat. Nu întâmplător, Barack Obama, Hillary Clinton (deveniți miliardari, după încheierea mandatelor lui sau ale soțului n.a.) l-au însoțit pe Joe Biden la ultimul miting electoral, în ținutul în care s-a născut. Balotajul electoral din acest stat este crucial. Un vot în plus acordat republicanilor nu are doar valoare matematică, ci și una simbolică. Democrații au câștigat mereu alegerile din Pennsylvania.

De altfel, Republicanii au nevoie doar de câteva locuri în Camera Reprezentanților și doar unul în plus la Senat, pentru a avea majoritatea. Donald Trump a avut un discurs de forță. Fostul președinte a spus, încă o dată, că cei care îl anchetează în legătură cu asaltul asupra Capitoliului sunt „hackeri și huligani politici".

Bătălia nu e doar pentru controlul celor două camere parlamentare, într-un stat federativ cu o constituție robustă, ci și pentru viitoarele alegeri prezidențiale. Marele învins va fi comediantul de la Kiev. Vine peste el Generalul Iarnă, iar ajutorul de la Unchiul Sam se va lăsa așteptat.

Publicațiile sponsorizate de părțile interesate din jurul democraților au început să ridice Cortina de fier a post-adevărului și încep să comenteze despre derapajele grave ale președintelui american. Azi noapte s-a mai lămurit încă un mister. Multimiliardarul Elon Musk a recunoscut că mai mereu a votat cu democrații și o va face și în continuare. Păi, doar naivii pot crede că poți face avere de 300 miliarde dolari și să ai codurile sateliților NASA la breloc, fără a avea o obediență.

The „Washington Post", una dintre publicațiile de casă ale democraților, a dezvăluit recent că SUA cer Ucrainei, în discuții private, să arate că este deschisă la negocieri cu Rusia. Publicația citează, sub acoperirea anonimatului, „surse familiarizate cu discuțiile". Dar aceste recomandări de pace nu pot fi citite decât în paradigma luptei electorale de astăzi. Toate studiile arată că jumătate dintre americani susțin că Biden este vinovat pentru inflația și criza energetică.

Investitorii din industria de război americană nu dau acatiste, dau bani în campanie
În loc să se preocupe de readucerea prețului galonului la nivelul istoric, așa cum a promis încă din primăvară, Joe Biden a fost mai preocupat de scoaterea miliardelor de dolari din trezorerii pentru a ajuta Ucraina, de fapt, indirect, industria de război americană, cea mai câștigată din conflagrație.

Șansele republicanilor au crescut, pe măsură ce mai mulți alegători identifică inflația ca principală preocupare, după ce mulți democrați și-au petrecut vara, făcând campanie pentru importanța dreptului la avort, după inversarea de către Curtea Supremă a Hotărârii Roe v Wade în iunie 2022. Un sondaj ABC News/Ipsos, realizat săptămâna trecută, arată că doar 14 % dintre americani sunt interesați de politicile privind avortul.

Deep state-ul american și-a consolidat puterea în mandatul lui Joe Biden. A prins puteri. L-a pus pe Lula de Silva președinte în Brazilia. Prin Georgia Meloni, și-a consolidat axa Washington-Roma. Ursula von der Leyen e agentul european al Americii. Nu am spus-o eu, ci celebra publicație germană Politico.com. Sub titlul "Președintele american al Europei," i-au dezvăluit resursele de putere și de ce nu se teme de ancheta în dosarul Pfizer.

În mandatul lui Biden, industria de război a înregistrat cele mai mari creșteri ale cotațiilor bursiere. El rămâne un pion util pe tabla de joc al "marcării banului." Doar că cititorii noștri știu versalitatea oligarhilor frumoși ai lumii. Doar nu credeți că vedeta Elon Musk a făcut 300 de miliarde de dolari avere, în doar câțiva ani, fără ajutorul establishment-ului american? E singurul industriaș de pe planetă finanțat de toate guvernele lumii. O mașină Tesla costă 40.000 de dolari, dar 10.000 dă guvernul. Unde s-a mai pomenit așa o pricopseală?

Astăzi se va da lupta pentru 435 de membri din Camera Reprezentanților și pentru 36 de membri ai Senatului. Dar și pentru câteva rânduri de guvernatori.

Cu o majoritate confortabilă a republicanilor, agenda legislativă a lui Joe Biden va fi în pom. Și pomul, în aer. Congresul îi va limita cheltuielile și va începe audieri și anchete despre guvernarea dezastruoasă.

67 de miliarde de dolari au fost trimiși în Ucraina, cu aprobarea Congresului, condus de democrați, la recomandarea lui Joe Biden. După schimbarea politică majoră, Vladimir Zelenski se va linge pe bot. La revedere sprijin financiar și militar american. Practic, Vladimir Putin e dublu câștigat. Odată prin apariția inevitabilului General Iarnă, iar al doilea prin victoria republicanilor.

În scenariul doi, democrații vor câștiga alegerile preliminare, printr-un furt major al voturilor. În acest caz, 300 de parlamentari republicani au anunțat că nu vor recunoaște rezultatele scrutinului din noiembrie 2022. MAGA ar putea lua din nou cu asalt Capitoliul și s-ar institui premizele războiului civil. Lucru nedorit de majoritatea populației planetei.

Marius Ghilezan

loading...
PUTETI CITI SI...