În lunile viitoare vom avea o creștere accelerată a șomajului!

Postat la: 31.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

În lunile viitoare vom avea o creștere accelerată a șomajului!

România va cunoaște o creștere a șomajului, dar și multe firme se vor închide sau reduce activitatea, din cauza imposibilității de a-și plăti facturile la energie. Punctul meu de vedere nu s-a schimbat de când a apărut această hotărâre a acestei coaliții, anume o măsură greșită din două puncte de vedere.

În primul rând, pe timp de criză nu se iau astfel de măsuri care fac o schimbare importantă a efortului de contracte și de forță de muncă pe o piață a muncii și așa destabilizată ca urmare a crizei. Nu se fac astfel de măsuri în timp de criză, lucrurile se lasă la nivelul la care sunt pentru a se stabiliza din mers. La noi s-a făcut invers.

A doua problemă e că s-a crezut că se va putea reglementa cumva munca la negru, dar nu s-a luat în considerare faptul că această credință va duce la pierderea unui număr foarte important de contracte și la o traumă materială și socială pentru un număr mare de persoane, care lucrau part-time în diferite locuri și care nu-și pot schimba activitatea.

Statul nu a crescut numărul de contracte prinse ca fiind ilegale, dar a crescut numărul șomerilor. În viitoarele luni vom avea o creștere importantă a șomajului și din alt punct de vedere, acela al închiderii activității sau reducerea activității la un număr foarte mare de întreprinderi mici, mijlocii și chiar mari, din incapacitatea de a plăti facturile la energie.

Lucrul ăsta e așteptat, se știe că va fi așa. Deci ne-am putea aștepta, la începutul anului viitor, să avem o creștere a șomajului destul de importantă pe care am fi putut s-o evităm.

Mircea Coșea

loading...
PUTETI CITI SI...