Miliardarii lui Musk veniți în România sunt dintre cei ce stăpânesc azi tranzacțiile financiare mondiale!

Postat la: 31.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Miliardarii lui Musk veniți în România sunt dintre cei ce stăpânesc azi tranzacțiile financiare mondiale!

Peter Thiel este un miliardar cu faimă mare în SUA, iar compania sa ''PayPal'' este cea care de 20 de ani domină piața cumpărăturilor pe principiul ''la un click distanță'', având la dispoziție piața ''eBay'', locul unde oamenii de pe planetă vând și licitează pentru orice produs pe care vi-l puteți închipui.

Pentru români el este de sâmbătă miliardarul în bermude și tricou din restaurantele Brașovului, care-a venit să petreacă Halloween-ul în Transilvania, la ''Castelul lui Dracula''. Thiel era important în businessul american încă dinainte de anul 2000, dar a devenit cu adevărat mare și miliardar doar după asocierea cu Elon Musk de-acum 22 de ani, acesta înțelegându-i și sprijinindu-i financiar ideile de afaceri.

El, ca și Musk, și-a trăit copilăria în Africa de Sud, într-un internat cu regim strict, unde elevii erau bătuți chiar și pentru încălcări minore ale regulilor de conviețuire în grup. Acest lucru i-a generat la maturitate un comportament total nonconformist, ceea ce l-a recomandat pentru risc și idei novatoare în afaceri. În mod similar pentru Elon Musk, cărțile ce-i descriu biografia îl arată tot ca pe un elev abuzat din Africa de Sud, ajungând chiar la spital în urma unor bătăi administrate, fiind tratat cu multă agresivitate în copilărie, fapte ce i-au imprimat spiritul antiautoritar de azi, dar și o ambiție feroce.

Cred că e relevantă și utilă descrierea succintă a celor doi (mai ales pentru că au pus ochii pe România), dar ca să fiu concis și în siajul temei anunțată în titlu, vă zic că cei doi împreună cu încă câțiva tovarăși (unii prezenți la petrecerea de Halloween de la Bran) au inventat sistemul de plăți instante și fără comision pe internet, exemplificat prin ''Apple Pay'', ce-a fost lansat în 2014 împreună cu cele mai mari cinci bănci americane.

Lovitura mare a fost la adresa firmelor de carduri bancare (Mastercard, Visa, American Express, etc.), care percep comision pentru tranzacțiile clienților lor, giganți cărora li s-a micșorat piața în mod major în ultimii opt ani. Asta deoarece sistemul de plăți inițiat de către Musk, Thiel și restul mogulilor din IT este unul gratuit, fără comision, clientul plătind doar prin oferirea datelor personale, lucru care s-a dovedit însă ca fiind mai valoros decât banii, cu acces la aceste informații au crescut amețitor afacerile în ultimul deceniu ori s-au câștigat alegeri politice, respectiv s-a influențat opțiunea pentru Brexit.

Acești potentați doresc eliminarea totală a plăților cash în paralel cu dominarea sistemului financiar internațional în detrimentul băncilor, și se pare că sunt aproape să reușească, iar pentru asta și-au dat mâna toți cei ''Big Five'' (Google, Amazon, Apple, Facebook, Microsoft), dar desigur cu concurență ulterioară uriașă și între ei. Puteți adăuga că tot ei vizează și dominarea comunicațiilor prin satelit sau popularea spațiului extraterestru, domenii unde Musk este deja liderul, laolaltă cu promovarea concepțiilor transumaniste pentru organizarea vieții pe pământ. Poate sună a SF, dar să știți că este adevărat și cât se poate de clar și posibil!

Am văzut că mulți se împiedică în analiza faptului dacă Musk o fi fost sau nu prezent la Bran, asta deja este însă irelevant pentru analiză chiar prin prisma faptului că el nu a negat, deși informația că e de Halloween în România a făcut înconjurul planetei. Miliardarii și vedetele americane au ales România cu un scop clar, pe care-l știu doar șefii lor și poate îl ghicesc unii din intelligence-ul nostru, petrecerea de tip bal mascat a fost doar pretextul necesar. Deschiderea din șah, cum s-ar zice.

Cozmin Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...