"Hai să facem pe sfinții, după ce trei ani de zile am manipulat la greu! Alegem subiectul Musk că e notoriu, dar benign"

Postat la: 01.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

În titlu am descris operațiunea aflată în desfășurare în presa românească, unde s-a iscat o încăierare între jurnaliști pe subiectul prezenței lui Elon Musk în România de Halloween.

Faptele constatate au fost următoarele: un grup de miliardari și vedete din SUA, cunoscuți ca fiind prieteni sau apropiați ai bogătașului nr.1 al planetei, au descins cu avioane private și elicoptere în România ca să petreacă de Halloween. Au fost identificați, filmați când călătoresc, mănâncă sau petrec, apoi au plecat așa cum au venit, fără declarații către presă, dar cu notorietatea evenimentului ultra-asigurată.

Timp de trei zile Elon Musk, ce fusese indicat public ca organizator și participant principal al excursiei din România, a ales să tacă referitor la prezența lui în Transilvania, sugerând însă în mod echivoc printr-o postare pe Twitter sâmbătă seara, că s-ar bucura și el de mâncărurile similare celor pe care prietenii lui le ingurgitau la Stâna Turistică din Poiana-Brașov, cam la aceeași oră. Abia azi-noapte a postat două poze de Halloween, ce-l indică fiind petrecăreț și costumat, dar în altă parte a lumii decât la noi.

E limpede deci că Musk a participat la manipulare, probabil dintr-o intenție de joacă obișnuită în cazul său, pentru că altfel, la cât este de atent la imaginea sa publică, ar fi comunicat pe Twitter imediat că nu e la Bran în România, dacă nu pentru presa românească, măcar pentru cea internațională ce-l arăta că petrece alături de amicii săi miliardari sau vedete, în frunte cu Peter Thiel. Deci astea sunt faptele, lead-ul simplu fiind că miliardari și vedete prieteni cu Elon Musk au venit și-au petrecut în Transilvania, dar fără el.

Ca la o apăsare de buton ieri a început brusc încăierarea din presa românească, unde cei ce nu l-au indicat pe Musk ca fiind prezent au început să-i pună la zid pe cei care-au făcut-o. Unii mai negri în cerul gurii, cum ar fi veteranul/rezervistul Cornel Nistorescu, au trecut la jigniri gratuite și vorbe grele despre confrați, ce-ar fi fost prea mult și dacă era vorba de o miză serioasă de manipulare, nu de Elon Musk care nu a venit.

Altora le-a fost indicată ca țintă principală pentru înjurături Pro TV, televiziunea nr.1 din România, despre care nu se știe cum e condusă după moartea suspectă a patronului ceh, putându-se doar presupune că a revenit în siajul de coordonare directă americană. Câțiva s-au răcorit tot la comandă, făcându-i securiști pe cei de la Mediaflux pentru eroarea de a-l indica pe Musk, prefăcându-se că uită exclusivitățile valabile ale jurnaliștilor de-acolo, din care s-au înfruptat în trecut preluând știri, la fel ca acum.

Adevărul este că toți acești moraliști de ocazie (minoră!), incluzându-l aici în principal pe ''deontologul'' Tolontan, manipulează de trei ani la greu și pe bani mulți pe subiectele legate de pandemie și vaccinuri, de Ucraina și război, plus multe altele conjuncturale (nu-l socotesc aici pe Ion Cristoiu, care se ocupă constant, temeinic și benefic de manipularea din presa românească, merite similare având și Dana Budeanu).

Pentru că n-au fost judecați public pentru ororile pe care le-au răspândit manipulând grosolan opinia publică, au găsit de cuviință să ''șobolănească'' pe subiectul Musk și să-i terfelească pe unii responsabili de o eroare, dar una minoră și fără consecințe societale. Se poartă cumva în stil Kovesi & Company, care după ce-au distrus justiția fără să fie judecați și pedepsiți, acum revin și dau lecții celor ce și-au făcut treaba corespunzător.

Poate că unii au picat în plasa încăierării în mod naiv, despre mulți însă știu bine că nu acționează atât de războinic decât la comandă expresă, deci e corect să identificăm ce se petrece acum în interiorul presei ca fiind o operațiune coordonată de maculare și dezbinare, se va afla rapid cine și de ce a declanșat acțiunea acum și în acest mod. Deci, dacă Elon Musk tot ne-a păcălit că vine în România și n-a mai sosit, el e util unora ce-i folosesc notorietatea sau se chinuie să-i pupe umbra, așa cum a făcut Nistorescu cel cu limbă ascuțită, ce poate fi însă și catifelată la nevoie.

Cozmin Gușă

P.S. Azi noapte site-ul goldtv.ro a fost din nou atacat și pus jos, pentru a doua oară în ultimele două luni. Nu-i nici o îndoială că acțiunea e parte din asaltul asupra celor ce refuză manipularea. Mergem înainte!

loading...
PUTETI CITI SI...