Frăgezirea lui Iohannis. Bode împins pe culoarul pe care a ieșit Câmpeanu!

Postat la: 08.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Frăgezirea lui Iohannis. Bode împins pe culoarul pe care a ieșit Câmpeanu!

Plagiatul este o formă de fraudă gravă, iar dacă este dovedit în cazul cuiva care-și bazează activitatea sau profesia pe o diplomă obținută în acest mod fals, respectivul trebuie eliminat din sistem, impostura putând fi pedepsită și prin măsuri consecutive de ordin penal, tocmai pentru că vorbim despre un furt.

În lumea noastră strâmbă, care colcăie de plagiatori mai ales acolo unde ei n-ar trebui să existe, adică în mediul universitar, operațiunile de dovedire a plagiatelor s-au focalizat pe oamenii politici sau pe cei cu putere în justiție și servicii secrete. Dacă ești impostor, dar ai protecție mare, scapi fără să dai socoteală și rămâi și cu titlul de doctor, în România sunt în această situație Kovesi și Coldea, iar în UE exemplul cel mai notoriu este al Ursulei von der Leyen. Dacă ești impostor și ai protecție, dar mai mică, renunți la doctorat dar nu mai răspunzi penal, iar aici cazul notoriu este cel al lui Ponta-Dottore.

În cazul lui Nicolae Ciucă, dovedit de Emilia Șercan în mod clar că este plagiator, se fac eforturi ca el să se poată înscrie în categoria Ursula-Kovesi-Coldea, o încadrare la categoria Ponta-Dottore fiind de natură să-i anuleze încă de pe acum și slabele șanse de a câștiga cursa prezidențială din 2024. După cum arată lucrurile azi nu cred că Ciucă va putea fi salvat de către protectorii săi, ei îi arată încă susținere doar pentru că mai au treburi de rezolvat prin pixul lui de prim-ministru, dar va fi abandonat ''big time'', pe modelul Cîțu, și tocmai plagiatul va fi motivul de eliminare, deoarece este o culpă individuală ce nu-i va implica și pe protectori.

Câmpeanu a demisionat din două motive clare, dar care n-au fost expuse public. Cei care l-au propulsat și protejat i-au spus că e util să plece acum (și nu e vorba despre Iohannis aici!), respectiv s-a constatat că Sorin Câmpeanu nu e protejat de către colegii de partid și guvern, oferindu-i-se doar rolul de paratrăsnet cu sarcină de protecție dublă, pentru Ciucă și Iohannis. Strategii lui Câmpeanu au calculat bine pentru protejatul lor, și în plus au deschis calea pentru avarierea viitoare a lui Ciucă, dar și pentru frăgezirea lui Iohannis, care apare ca principalul perdant prin demisia lui Câmpeanu.

Planul pentru surparea autorității lui Iohannis va continua prin atacul concertat asupra lui Lucian Bode, unde loviturile vin pe două direcții și vor fi de neparat. Scandalul Schmidt-BMW deja s-a internaționalizat chiar prin eforturile concertate ale camarilei lui Kovesi/Soros, iar la un moment viitor bine ales vom afla că Parchetul European îi va încadra pe Bode și pe cei din minister într-un dosar de fraudă. La fel ca în cazul lui Câmpeanu n-am văzut liberali care să-i țină partea lui Bode (de fapt lui Iohannis!), și insistența ministrului de interne în apărarea achiziției lui Schmidt, prietenul președintelui, îl va înfunda mai rău.

Dacă strategii lui Bode i-ar fi ținut partea cu adevărat atunci l-ar fi sfătuit să anuleze licitația, fapt ce l-ar fi adus pe acesta în oprobiul cvasi-fatal al răzbunătorului Iohannis, dar poate l-ar fi salvat de viitorul dosar. În paralel, ''marii intelectuali ai intelectualei Kovesi'' îi studiază teza de doctorat a lui Bode la bibliotecă, cu pixul în mână, și e previzibil că de săptămâna viitoare va începe demolarea credibilității publice a acestuia după modelul folosit în cazul Câmpeanu, ce va fi folosit ca precedent pentru forțarea demisiei acestuia. Treburile par mai clare dacă le priviți așa, scopul este evident cel al frăgezirii lui Iohannis, care ulterior va fi țintit în mod public și direct, și prevăd că nu va mai fi apărat nici el de liberali.

Și uite cum Iohannis nu va fi pedepsit pentru treburile rele pe care le-a girat în calitate de președinte, ci culmea, pentru că a administrat salutara eliminare din Sistem a cuplului Kovesi-Coldea. Zicerea românească amar-ironică conform căreia ''nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită'' își va dovedi valabilitatea în cazul Iohannis.

Cozmin Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...