Femeile din politica clujeană se bat de-și rup coastele și picioarele!

Postat la: 20.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Femeile din politica clujeană se bat de-și rup coastele și picioarele!

Femeile-politician din PSD Cluj s-au încăierat vineri chiar în sediul partidului, iar treaba a fost atât de serioasă încât una dintre ele a ajuns la UPU cu coasta fracturată, iar alta a fost nevoită să-și pună piciorul în ghips.

Bătăușele spitalizate au fost excluse din partid, dar presa clujeană relatează că s-a acționat selectiv, deoarece alte doamne și domnișoare, deși au participat activ la păruială, au fost iertate. Ca să pricepeți mai bine atmosfera citiți acest fragment de relatare a evenimentului:

''(...) Intrigă însă pseudopedepsele aplicate președintei interimare a TSD Cluj, Evelina Milea, si a "membrei" PSD, Luiza Neagu. Moldoveanca Milea, fosta studentă de-a lui Cordoș (șeful PSD Cluj, n.r.) și protejata lui (hehe), este, în fapt, capul răutăților și motivul de la care a pornit cearta celorlalte două coțofene. Evelina Milea fumează ca o baroniță șmecheră în sediul TSD și a și împins-o pe Ciubăncan. Întrebarea e de ce nu a fost demisă? Ce exemplu poate să mai fie ea pentru tinerii din partid?

Apoi, năsoasa moldoveancă de Luiza Neagu, care se ocupă acum la partid de "comunicare", adică pune niște mesaje penibile pe paginile de Facebook, tot protejata lui Cordoș, nu ar fi trebuit primită oricum în partid, fiind o useristă de joasă speță care acum se gudură pe lângă liderii pesediști, dar acum câțiva ani, nu mulți era o rezistacă nenorocită care înjura PSD din toți rărunchii.''

Alți prieteni din presa clujeană mi-au spus că nepedepsitele se află de fapt sub protecția amicului Vasile Dîncu, iar bătuta cu coasta ruptă e din vechea gardă, deci e clar că vorbim de o bătaie fizică iscată din lupta pentru putere în organizație. Limpede și nimic de adăugat! O să vă-ntrebați ce m-a apucat, de analizez un asemenea eveniment, deci trebuie să mă explic.

Clujul e capitala simbolică a Transilvaniei, fiind condus în ultimele decenii de o grupare transpartinică, ai cărei membri autohtoni s-au îmbogățit peste măsură exploatând contractele dedicate dezvoltării orașului, subordonându-i în mod dur pe alde Boc, Tișe, sau pe ceilalți lideri numiți sau aleși. Atractivitatea economico-financiară a urbei de pe Someș a fost sesizată în ultimii ani și de personaje ca Elena Udrea sau Florian Coldea, prima fiind alungată în mod violent de către miliardarii autohtoni (condamnarea ei ilegală are mare legătură cu asta, după cum Udrea a început să explice recent), iar cel de-al doilea devenind managerul operativ al ''Grupului de la Cluj'', cu rol de protecție în fața instituțiilor centrale ale statului, dar și de șantaj al adversarilor grupării, treburi la care Coldea s-a dovedit imbatabil până acum.

Bătaia femeilor ne arată însă cât de șubredă și precară e construcția de putere nelegitimă a ''Grupului de la Cluj''. PSD-ul clujean e una dintre cele mai slabe organizații din partidul condus de către Marcel Ciolacu, în plan județean fiind pe ultimul loc, depășită net la alegeri de către PNL, USR, UDMR, în mod previzibil în 2024 și de către AUR.

Ei bine, dacă la acest nivel de jos, al PSD Cluj, ''marii șmecheri'', ce și l-au ales pe Coldea drept interfață, au pierdut controlul atât de ușor, apoi închipuiți-vă cât de greu le-ar fi să facă față vreunei posibile revolte prin celelalte organizații politice județene sau la nivelul celor din justiție, poliție, servicii secrete, ce au șefi impuși tot de către ''Grupul de la Cluj''. Slăbiciunea lor nu este bine sesizată la București doar din motivul că presa clujeană, odată atât de incomodă și utilă astfel cetățenilor, a fost abuzată, mituită, arestată, practic pusă la pământ. Alexandra Păcuraru a realizat vineri seara o emisiune despre Cluj, ce-a avut mare audiență națională punând pe tapet doar o mică parte a matrapazlâcurilor operate de către Coldea&Company, ce par astfel gata să îngroape admirația românilor pentru Cluj din ultimii ani.

Am spus, tot vineri, că dacă se va continua cu purjarea mediatică a structurii de putere clujeană, asta ar putea aduce mari foloase nu doar cetățenilor și întreprinzătorilor corecți de-acolo, ci și altor județe baronizate pe un model similar, ce suferă prin dictatura economico-administrativă a unor grupări omoloage celei protejate azi de către Coldea. Fără să-și propună, femeile-politician-bătăușe au generat deci o situație ce poate fi folositoare societății, nemaivorbind despre developarea rușinoasă a ''forțoșilor'' Grupului de la Cluj, ce apar acum ca o adunătură de bătrânei bogați, dar depășiți, împănată cu operativi gonflați cu pompa Statului Paralel ...

Cozmin Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...