Fantomele ne bântuie dacă nu sunt bine afurisite. Năstase, Băsescu, Macovei...

Postat la: 10.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Fantomele ne bântuie dacă nu sunt bine afurisite. Năstase, Băsescu, Macovei...

Adrian Năstase și-a recăpătat în justiție dreptul la pensie specială, iar decizia a venit imediat după ce CEDO a refuzat să-i ''repereze onoarea''. Ca să ne convingă că merită pensia ca bun român, a informat națiunea imediat că el și soția lui Dana îi vor boicota pe olandezii de la Mega Image și ING, ca formă de luptă pentru admiterea noastră în Schengen.

Din pușcărie, unde a ajuns pentru că nu i-a ieșit sinuciderea, apoi în anii ce-au urmat, a scris analize povățuitoare despre cum ar trebui condusă România, țara pe care a pus-o pe butuci prin privatizările frauduloase pe care le-a administrat ca prim-ministru, de la Sidex la Petrom, plus alte matrapazlâcuri de tip autostrada Bechtel. Năstase este un om putred de bogat, în mod real cred că nici nu știe bine câți bani are prin bănci străine sau tezaurizați în mii de opere de artă, el n-a plătit niciodată în justiție pentru marele dezastru național pe care l-a girat, deci din această poziție ne dă cu tifla/pensia peste bot, ne explică geopolitica prezentului sau dă sfaturi politicienilor, așadar ne bântuie tocmai pentru i s-a oferit posibilitatea.

Traian Băsescu vrea casa de protocol înapoi, și-acum câteva zile a început procesul pentru redobândirea dreptului. El nu știe să scrie analize geopolitice dar, fiind vocal, ne administrează porția de sfaturi de pe la diverse tribune unde are acces. El a continuat opera de distrugere a țării începută de către fostul său vecin Năstase, dar a dus acțiunea într-un mod cinic, vizibil demolator, folosind instituțiile statului ca pe niște baroase împotriva oricui i s-a opus, intelectuali, jurnaliști, politicieni, oameni de afaceri. Și ăsta e putred de bogat și nu-și cunoaște bine dimensiunea averii, n-a fost judecat pentru faptele grave contra țării, iar pentru că poate, ne bântuie și el prezentul și-și exasperează astfel toate victimele ce-și doreau măcar să-l bată Dumnezeu, dacă justiția nu vrea.

Monica Macovei a reapărut public în urma unui accident de mașină, în baza căruia și-a confirmat statutul de mincinoasă, pe care și l-a consolidat în ultimii 20 de ani coordonând pe față sau informal justiția românească. Se poate întâmpla oricărui șofer să genereze victime încălcând regulile de circulație, dar nu oricine poate minți că n-a făcut-o, iar presa să-i și țină partea. Macovei, inițial fiind unul dintre baroasele lui Băsescu, mânuit de comun acord cu alde Soros, a consolidat abuzul și minciuna ca metode de lucru în justiția noastră, ne bântuie și ea ca ceilalți doi privilegiați ai regimurilor noastre pre- și post-'89, tocmai pentru că nici ea și nici puiuții ei de tip Kovesi n-au fost judecați pentru excese și fărădelegi.

Mulți alții, inclusiv securiști vechi sau mai noi, ne bântuie și pun țara la pământ fără ca să percepeți asta, ei nefiind atât de publici ca cei trei enumerați azi. Am fi putut evita asta dacă îi eliminam/afuriseam la începuturile noastre democratice de-acum 32 de ani. Noi n-am știut despre ei, iar partenerii externi au preferat să-i folosească în beneficiu propriu, generând astfel monstruozitățile pe care le trăim deja de decenii. Modelul nu e original, e similar cumva modului în care CIA a recuperat foștii naziști, iar puiuții acestora reușesc azi să pună bazele distrugerii democrației chiar în SUA.

Cozmin Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...