Elon Musk ''descalecă'' în România deghizat în vampir. ''Ne dați ori nu ne dați?!''

Postat la: 30.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Elon Musk ''descalecă'' în România deghizat în vampir. ''Ne dați ori nu ne dați?!''

Mediaflux ne-a adus ieri știrea anului, despre miliardarii lumii invitați de către Elon Musk, șeful lor conjunctural de azi, să petreacă de Halloween la Castelul Bran. Până și în Bosnia, unde mă aflu de câteva zile, șoferul de taxi mă întreba aseară de ce a ales Musk să filmeze în România, el credea că dacă a venit cu Angelina Jolie la braț o fi vorba despre un nou film american, i-am explicat că e o petrecere cu miliardarii lumii în castelul lui Dracula, omul a rămas fără replică, și-a încasat banii și a plecat.

Instagram-ul românesc e plin de ieri cu poze în care influencerițele sunt deghizate în vampirițe, cu colți lungi și ascuțiți, dar fuste scurte sau doar în chiloți, iar partenerii lor rânjesc fioros în cadre costumați în Contele Dracula, am înțeles că și cluburile din București au organizat azi-noapte zeci de petreceri vampirești, desigur că super-mobilizarea clubistă a fost generată de venirea marilor vedete. Cei de la Mediaflux nu l-au găsit încă pe Musk, dar l-au filmat pe miliardarul Peter Thiel de la PayPal împreună cu soțul lui (dada!), Matt Danzeisen, tot miliardar, în timp ce se îmbarcau în elicopterul ce i-a transportat la Bran. Aceștia doi, plus încă câțiva dintre miliardarii care-au sosit în România, sunt parteneri de afaceri cu Musk de cca 20 de ani, ei sunt liderii generației de potentați post Bill Gates, cei care ne controlează acum comunicarea în spațiul virtual, treaba cunoscută cu sateliții de deasupra Ucrainei, ce-i monitorizează pe ruși, fiind doar o parte a marilor lor afaceri mondiale ale lor din comunicații. Ei nu se pot distra bine chiar singuri, deci sosul petrecerii a fost îmbunătățit cu multe vedete de la Hollywood care, înaintea petrecerii bine udată sau ''prăfuită'' de azi-noapte din camerele de hotel, au mâncat românește la o stână din Poiana-Brașov. E limpede că începând de azi miliarde de oameni de pe planetă află din comunicarea acestor vedete nu doar unde e România pe hartă, dar și că țara noastră e un ''must-to-be-there'', prin prisma faptului că ar fi centrul ''vampirelii'' mondiale, irlandezul Bram Stoker să fie pomenit pentru asta, care ne-a descris așa în celebrul său roman acum 125 de ani, deși nu a vizitat niciodată Transilvania.

Petrecerea e oarecum firească pentru excentricii miliardari ai lumii, dar ea este cuprinsă în mod sigur într-un plan de marketing personal în baza căruia Elon Musk își administrează aparițiile mediatizate. Iar semnificațiile acestei călătorii în Transilvania vor fi cu atât mai analizate cu cât ea se petrece la două zile după ce a preluat Twitter cu chiuveta-bideu în brațe, iar fostul președinte rus Medvedev l-a felicitat public (cu răspuns inclus de la Musk!), generând cea mai mediatizată știre politică a momentului. Elon Musk nu a pus doar gratuit la dispoziție sateliții pentru Ucraina, cu proaspăta decizie că prelungește gratuitatea, el se implică în ultima lună în conflict prin promovarea publică a unor planuri de pace ce-au fost acuzate ca fiind similare cu ale lui Putin, și-așa a enervat și contrariat elita mondială. De ieri Musk a ''descălecat'' la Bran, în țara NATO cea mai apropiată de epicentrul războiului ucrainean, și e clar că a vrut să comunice astfel în mod indirect că e și el în proximitatea deciziilor, chiar dacă-și deghizează apariția în costum de Halloween și sub replica de ''Treat or Trick?!'' (''Ne dați ori nu ne dați?!'').

În concluzie, ce se întâmplă la Castelul Bran acum nu e doar un eveniment de maxi-marketing, cu influențe și consecințe inclusiv de ordin cultural pentru noi și estul postcomunist al Europei, e clar că e mult mai mult și vom deduce asta mai precis doar atunci când vom vedea cui anume se adresează ''treat-or-trick-ul'' lui Musk, slobozit din România.

Cozmin Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...