Când doamnele serioase se gândesc doar la aplauze, riscă să se facă de râs. Alina Mungiu și Oana Pellea

Postat la: 03.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Când doamnele serioase se gândesc doar la aplauze, riscă să se facă de râs. Alina Mungiu și Oana Pellea

Cele două doamne evocate în titlu s-au făcut de râs ieri în mod voluntar, fiind limpede că ele căutau doar aplauze pentru ceea ce au făcut sau zis.

Oana Pellea s-a filmat noaptea pe bancheta din spate a unui taxi ce-o ducea acasă de la teatru, apoi s-a declarat oripilată de faptul că șoferul se răcorea ascultând unul dintre discursurile lui Ceaușescu în care acesta decripta strategia Occidentului, pe care noi n-o pricepeam atunci, fiind confuzi și disperați de lipsa de libertate și frigul din case, dar care decriptare azi apare ca fiind valabilă, analizând ce s-a întâmplat în ultimele decenii sau ce trăim în prezent.

Actrița Oana Pellea știe că e așa, ea n-a făcut parte din categoria celor ce-au suferit în timpul dictaturii din pricina lipsurilor, talentul și faima tatălui ei i-a asigurat o existență lipsită de griji, dar a vrut aplauze în plus de la publicul ei de pe facebook, cu prețul eludării adevărului pe care l-am expus mai sus. S-a făcut de râs deci pentru categoria oamenilor ce gândesc și care îi apreciază talentul (mă număr și eu printre aceștia), deci a trecut ușor în categoria cabotinilor.

Alina Mungiu a fost invitata lui Ionuț Cristache și, printre altele, a făcut o radiografie corectă a felului în care Statul Paralel a distrus presa și societatea civilă, uitând în mod intenționat să explice contribuția ei certă la această distrugere programată. Dac-ar fi fost doar asta nu era mare problemă, sunt puțini cei care acționează public și cu partea de ''mea culpa'', pentru asta trebuie să ai resurse interioare pentru a fi corect, nu e cazul Alinei Mungiu.

Invitata de la EVZ i-a făcut însă un ''laudatio'' grețos Laurei Codruța Kovesi, prezentând-o ca pe un viitor președinte providențial pentru România, ce ne-ar rezolva și Schengen-ul și problemele de credibilitate internațională. Poate Mungiu chiar crede asta, însă din demonstrația ei, susținută prin prisma statutului ei de profesor validat internațional, lipsește faptul că Kovesi ar reuși asta tocmai pentru că este susținută în mod special de către Factorul Extern, deci ar acționa ca președinte pentru susținerea intereselor sponsorilor săi, în detrimentul celor naționale.

În plus, Mungiu n-a pomenit deloc despre marile greșeli din cariera lui Kovesi, rămase nedecontate și nepedepsite, și-a făcut asta tot pentru că dorește aplauze de la tefeliști, iar dac-ar fi fost corectă în expunere e clar că nu le-ar mai fi primit. S-a făcut și ea de râs pentru cei ce-i apreciază expertiza (și nu sunt puțini!), a trecut astfel în categoria minoră a propagandistelor.

Întâmplările cu cele două doamne ce cer aplauze anunță și faptul că s-a declanșat deja înrolarea pentru viitorul război intern din România, deci și celor două li s-a dat de înțeles că deviza va fi de tipul ''cine nu e cu noi, e împotriva noastră'', iar cei din categoria Pellea și Mungiu nu vor cu nici un chip să rămână pe dinafară. Și plătesc chiar prețul de a se face de râs, fiind șmechere au priceput că e condiție de recrutare.

Cozmin Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...