Bomba de la Pentagon: Statele Unite recunosc că-și pot pierde supremația militară!

Postat la: 08.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Bomba de la Pentagon: Statele Unite recunosc că-și pot pierde supremația militară!

''Stiripesurse'' a publicat azi o știre al cărei titlu era oricum îngrijorător, dar nu anunța bomba de presă enunțată de către Charles Richard, șeful Comandamentului Strategic al SUA. Declarațiile acestuia au fost consemnate pe site-ul Pentagonului, și exprimă îngrijorarea legat nu doar de faptul că poate urma un război mult mai nimicitor decât cel ucrainean, dar și că SUA își pierd treptat și sigur supremația militară mondială în favoarea axei Beijing-Moscova.

Charles Richard: „Criza din Ucraina este doar încălzirea. Urmează un conflict mai mare". Potrivit acestuia, China a întrecut capacitățile militare americane. (...) „Evaluez nivelul nostru de descurajare a Chinei și corabia se scufundă încet. Se scufundă încet, dar se scufundă pentru că ei dezvoltă capacități militare mai repede decât noi. Dacă tendința va continua, nu va conta cât de bun este planul nostru, cât de buni sunt comandanții noștri sau cât de bune sunt forțele noastre, pentru că nu vom avea suficient din fiecare.'' (...) El a menționat că singura zonă în care SUA mai dețin supremația este flota de submarine. „Capabilitățile subacvatice reprezintă una dintre...poate singurul avantaj asimetric pe care îl mai avem. (...)Situația actuală (din Ucraina) scoate foarte clar la lumină cum arată coerciția nucleară și cum nu ești pregătit pentru asta, dacă nu revenim, China pur și simplu ne va depăși și Rusia nu dispare nicăieri", a mai afirmat șeful Comandamentului Strategic al SUA. (stiripesurse)

Probabil că discursul său integral a fost mult mai lămuritor, dar chiar și aceste fragmente sunt de natură să surpe eșafodajul supremației militare americane, pe care tot blocul NATO se bazează, iar țările componente își construiesc strategiile de poziționare geopolitică funcție de asta. Cârcotașii sau amatorii vor zice că poate fi doar o retorică vicleană de război a generalului american, dar care șef militar dinamitează încrederea trupelor și aliaților chiar în timpul unui conflict mondial instalat, cu perspective atât de sumbre? Richards atrage atenția că SUA trebuie să acționeze urgent, nu doar economico-militar, ci și politic, pentru a reveni într-o poziție mai comodă în fața adversarilor de tip ruso-chinez, ațâțați la conflict în timpul mandatului lui Joe Biden. Desigur că are legătură și cu alegerile de azi din SUA, șeful Comandamentului Strategic dând astfel un vot de blam actualei administrații democrate.

În dezbaterile ''Clubului de Gândire GOLD'' din ultimul an s-a spus de multe ori, răspicat, clar și public, că superioritatea militară a blocului condus de SUA a devenit chestionabilă/îndoielnică comparativ cu cea a blocului ruso-chinez, deci e de căutat pacea și nu războiul, iar pentru asta am fost etichetați ca putiniști sau amendați de către CNA. Acum vine chiar șeful Comandamentului Strategic al SUA și confirmă mega-pericolele expuse de noi și de către puțini alții, iar perspectiva devine brusc întunecată.

Adăugați la ce-am expus și faptul că republicanul ce o va înlocui pe Pelosi la șefia Camerei Reprezentanților în cazul victoriei oamenilor lui Trump, Kevin McCarthy, a anunțat ieri că sprijinul militar și financiar pentru Ucraina va fi sistat din 2023, iar Netanyahu, proaspătul câștigător al alegerilor din Israel, comunică și el prin intermediari că în nici un caz guvernul său nu va da arme ucrainenilor. Indicarea publică a acestui refuz pentru regimul lui Zelenskiy înseamnă de fapt descurajarea războiului și reorientarea către negocieri și pace.

Concluzia e că, indiferent de rezultatul alegerilor din SUA, după o asemenea declarație oficializată și nedezmințită a șefului Comandamentului Strategic, de-acum înainte poziționarea statului american referitoare la război se va modifica, acțiunile și sprijinul de asemenea. Dacă prognozele se confirmă (inclusiv cele legate de fraudarea voturilor blocată de către Deep State!) și republicanii vor câștiga, calea către pace devine mai lină și mai rapidă. Orice altceva ne aruncă într-un marasm mondial, pe care generalul american l-a sugerat în mod clar!

Cozmin Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...