Avalanșă de scandaluri (homo)sexuale în presă. Cine a amorsat-o și ce se urmărește?

Postat la: 04.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Avalanșă de scandaluri (homo)sexuale în presă. Cine a amorsat-o și ce se urmărește?

Partea cu sexul din viețile noastre coexistă cu ceea ce facem în rest și e administrată în mod normal cu discreție de fiecare om, fie că e vorba despre sexul permis de morala creștină, dar mai ales dacă implică adulterul sau relațiile de tip homosexual.

Presa respectă și ea această cutumă, că doar jurnaliștii fiind oameni se comportă sexual la fel ca ceilalți, excepția fiind publicațiile de scandal care vânează relațiile sexuale ale persoanelor publice ce calcă strâmb, cu scopul obținerii de audiență. Serviciile secrete la rândul lor monitorizează viața sexuală a decidenților, cu interesul declarat de a-i proteja, cu cel real de a-i putea șantaja atunci când ar fi nevoie, deci datele obținute sunt stocate la secret, fiind comunicate doar superiorilor, cărora le este interzis dpdv teoretic să le discute, nici măcar acasă cu soția.

De vreo două săptămâni ecranele tv-urilor și site-urile sunt pline de știri, dezbateri și analize despre anonimi, deveniți brusc celebri, care fie sunt popi ce seduc enoriașe în serie, fie un deputat homosexual ''neica-nimeni'' ce s-ar iubi și cu minori, sau vreun antrenor ce le făcea avansuri sexuale fotbaliștilor, și cine știe ce va mai urma. Știți sau bănuiți desigur că viața politică românească a fost și este populată majoritar de către oameni ce calcă strâmb, fie că au amante/amanți, fie că sunt homo- sau bi-sexuali, deci dacă această campanie i-ar viza în mod consecutiv pe ei, ar avea forța și mijloacele s-o stopeze.

Din cazurile prezentate până acum ținta campaniei de presă pare a fi Biserica Ortodoxă Română, iar dac-ar fi așa, nu e pentru prima dată. Elementul de noutate e reprezentat de faptul că ni se prezintă un popă celebru în rol de mare cuceritor de enoriașe, dar asta e noutate doar pentru că apare cazul în presă și justiție, în rest cunoaștem cu toții că treaba e banală atât pentru ''popii-barbă albastră'', de care e plin mai ales prin mediul rural, cât și pentru credincioasele care se-ntrec să intre în grațiile popești, și-i tentează pe aceștia chiar cu sexul. Treburile se știu, iar atunci când se pot și dovedi BOR își ia măsuri și-i elimină pe contravenienți, nevestele-enoriașe prinse se descurcă cum pot sau cum le permit bărbații lor. S-au făcut destule știri pe tema asta, dar nu campanii de presă sau audieri la Parchet, ba și cu detectorul de minciuni!

În cazul deputatului homosexual însă, după ce ni s-a sugerat că e vinovat nu doar de adulter (că-și înșeală nevasta cu un iubit sau mai mulți), ci și de corupere de minori, apar înregistrări halucinante ce prezintă o rețea de gigolo destinați și înaltelor fețe bisericești, iar printre beneficiari apare de ieri în presă și IPS Teodosie al Dobrogei, probabil cel mai simpatizat preot din BOR, tocmai pentru lupta sa cu sistemul represiv din pandemie.

Dacă se va continua expunerea publică a cazului, cu alte dovezi audio-video ce nu vor putea fi contrazise, e limpede că scandalul ce-l vizează pe IPS Teodosie e pregătit pentru eventuala sa eliminare din ierarhia BOR, lucru cu implicații teribile dpdv religios, dar și social. Dar poate că cei ce-au pregătit expunerea scandalului tocmai asta au urmărit, un asemenea cutremur în interiorul BOR ar putea excede ca amărăciune și efecte de dezechilibru social orice alt scandal economico-politic. O să ziceți că exact asta nu ne trebuia în marasmul și debusolarea pe care le trăim, dar poate că ''stăpânii inelelor'', sătui de influența uriașă a BOR și rezistența la aberațiile venite din Occident pe care biserica noastră o asigură, au decis declanșarea unui asemenea atac.

BOR s-ar putea descurca să administreze scandalul, dar cu pagube imense, și nu va reuși fără sprijinul politicului, serviciilor secrete și al presei, însă azi pare că aceste trei entități nu mai joacă de partea Bisericii.

Asupra societății românești efectele vor fi maximum nocive și insurmontabile dacă această campanie de mediatizare, urmată de acțiunea de instrumentare de dosare la parchet (!), vor continua. Putem vedea deja valul mare de scârbă, revoltă, dispreț, disperare, etc., ce e generat prin dezvăluiri, iar el apare în cea mai grea și debusolantă perioadă pentru români de după cea din 1989, eu prevăd efectele și mi se face groază. Sunt și alte consecințe vizate de această campanie de expunere publică a scandalurilor (homo)sexuale, le voi analiza și comenta în zilele următoare.

Cozmin Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...