Spionaj: China intensifică acțiunile din Marea Britanie. Raport îngrijorător al Guvernului de la Londra

Postat la: 14.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Spionaj: China intensifică acțiunile din Marea Britanie. Raport îngrijorător al Guvernului de la Londra

China a intensificat activităţile de spionaj în Marea Britanie şi s-a infiltrat în toate sectoarele economice britanice, arată un raport al Parlamentului de la Londra, avertizând că reacţia Guvernului britanic este lentă şi nu există nicio strategie eficientă.

"Aparatul Chinei în materie de colectare de informaţii - aproape sigur cel mai mare din lume, cu sute de mii de agenţi de spionaj civili - vizează din ce în ce mai intens şi agresiv Marea Britanie şi interesele sale, generând o provocare pentru agenţiile britanice", arată un raport elaborat de Comisia pentru Informaţii şi Securitate a Parlamentului de la Londra, conform cotidianului The Telegraph, citat de Mediafax.

"Amploarea Chinei, ambiţiile şi capabilităţile i-au permis să pătrundă cu succes în fiecare sector al economiei britanice. Beijingul a avut o eficienţă specială în utilizarea banilor şi a influenţei pentru a se infiltra în mediile academice şi a face achiziţii, asigurându-se că este promovat discursul chinez la nivel internaţional şi că sunt respinse criticile", precizează raportul parlamentar.

"Ambiţia Chinei de a deveni o superputere la nivel tehnologic şi economic, de care să fie dependente alte ţări, constituie cel mai mare risc pentru Marea Britanie. China s-a poziţionat astfel încât să profite de pe urma daunelor suferite de principalele economii ale lumii şi poate să fie, în perioada post-pandemie, mai puternică decât a fost vreodată", subliniază raportul.

loading...
PUTETI CITI SI...