Membru al "Grupului de la Monaco", acuzat că a delapidat banii vecinilor de bloc

Postat la: 05.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Membru al

Scandal cu iz penal la blocul milionarilor de lângă Ambasada SUA din Băneasa. Administratorul blocului, Constantin Sebeșanu, personaj controversat, membru al celebrului „grup de la Monaco" și apropiat al lui Elan Schwartzenberg, este acuzatcă a băgat la întreținere și facturlile unei case de avocatură, care l-a reprezentat chiar pe el în procesele deschise împotriva asociației de proprietari.

Este vorba de 16.500 de lei, reprezentând servicii juridice achitate de proprietari casei de avocatură Țuca Zbârcea și asociații, dosar în care asociația de proprierari a avut calitatea de pârâtă.

Organele judiciare trebuie să facă lumină în acest dosar de delapidare, în care suspect este un milionarul Constantin Sebeșanu, fondatorul companiei de consultanță hotelieră Trend Hospitality, omul care a impus în piața turismului bucureștean hotelul Howard Johnson (actualul Sheraton) și a adus în România lanțul Ramada.

Sebeșanu, care deține un penthouse uriaș în Ansamblul rezidențial Băneasa - Zona ARB 6, este și membru în conducerea asociației de proprietari ai imobilului de superlux. Culmea, milionarul se plângea constant de întreținerea prea mare și ar fi vrut ca facturile să se calculeze în funcție de numărul de persoane și nu de suprafața locativă, au declarat vecinii lui Sebeșanu, sub protecția anonimatului.

Printre locatarii imobilului de lux se numără Radu Furnică, preşedintele companiei Leadership Development Solutions sau Silviu Preoteasa, fost președinte al Asociației dealerilor de marcă Volkswagen, Petru Constantin Luhan, fost europarlamentar PDL sau Simina Costan, care controlează compania Bepco SRL Ghimbav.

A dat în judecată asociația de proprietari

În anul 2014, pentru că nu a găsit înțelegere la ceilalți proprietari, și-a dat demisia din comitetul executiv al blocului și a dat în judecată asociația de proprietari.

„În septembrie 2014, asociația de proprietari, al cărui președinte era atunci unul dintre locatari - Sergiu Filip, a afișat o decizie privind modul de calcul al întreținerii. Era un mod de calcul strict în conformitate cu Legea 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari. Deci, nu era o invenție a asociației", au declarat locatarii Ansamblului rezidențial Băneasa.

Constantin Sebeșanu, prin firma sa Trend Hospitality SRL, a atacat în instanță decizia, cerând schimbarea modului de calcul.

În acest proces, dar și în alte două intentate tot asociației de proprietari, milionarul a apelat la serviciile uneia dintre cele mai puternice case de avocatură din România - Țuca Zbârcea și Asociații.

Legătura cu celebrii avocații - ar fi fost făcută de un alt membru al „grupului de la Monaco", Dragoș Dobrescu, spun sursele. În acest fel, Sebeșanu ar fi beneficiat de un tarif mult mai mic decât onorariile percepute, în mod obișnuit, de Țuca Zbârcea și Asociații, susțin aceleași surse.

Pentru faza de fond a procesului, asociația de proprietari a angajat-o pe avocata Aura Ochea.

În acţiunea formulată de către SCP Ţuca Zbârcea şi Asociaţii, în numele societăţii Trend Hospitality SRL, în dosarul 75925/299/2015 aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, se face referire la împuternicirea avocaţială nr. 2331983/22.06.2015, împuternicire semnată în baza contractului de asistenţă nr. 1158830/16.12.2014.

În faza apelului, SCP Ţuca Zbârcea şi Asociaţii a reprezentat acelaşi client, respectiv Trend Hospitality SRL, conform împuternicirii avocaţiale nr. 2448455/10.11.2015 , Asociaţia de Proprietari fiind reprezentată de Cabinet de Avocat Dumitrescu Daniel, conform împuternicirii avocaţial enr. 2734354/25.11.2015.

Celelalte două dosare deschise de Sebeșanu împotriva asociației de proprierari au fost tot pe pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 (nr. 83694/299/2015 șinr. 86411/299/2015).

Puci pentru preluarea asociației de proprietari

În momentul în care a realizat că poate pierdeprocesul, Constantin Sebeșanu a recurs la o manevră îndrăzneață.

În iunie 2015, milionarul a organizat un „puci" pentru a-l da jos pe președintele asociației de proprietari. El a organizat o adunare generală chiar în penthouse-ul său, în care evident nu a permis accesul președintelui în funcție, susțin sursele, și cu ajutorul unor locatari pe care a reușit să-i atragă de partea sa a ales o nouă conducere.

Nu întâmplător, președinte a fost ales Bogdan Balosan, proprietarul apartamentului nr. 10, amplasat sub penthouse- ul lui Sebeșanu. Milionarul închiriase acest apartament de la Balasan, pentru firma sa Trend Hospitality.

Facturile Țuca Zbârcea și Asociații, băgate pe gât locatarilor

După ce a preluat conducerea asociației, prini ntermendiul lui Balosan, Sebeșanu a încheiat cu Țuca Zbârcea și Asociații un contract de reprezentare a asociației de proprietari pentru procesele în care firma sa s-a judecat cu aceasta.

În cazul ultimului proces cu Sebeșanu, sursele au declarat că noul președinte, Bogdan Balosan, i-ar fi cerut avocatului asociației să facă non-combat și să piardă. În acest context trebuie interpretată neplătirea taxei de timbru de către asociație.

Ulterior, Țuca Zbârcea și Asociații a facturat către asociația de proprietari sumele cuvenite din onorariul pe care trebuia să-l achite Constantin Sebeșanu. Sumele pentru onorariu (16.500 lei) au fost băgate la plata locatarilor fără să existe o hotărâre a adunării generale a asociației.

Astfel, prin adresa nr. 94/25 .03.2016, asociaţia de proprietari a adus la cunoştinţa locatarilor că SCP Ţuca Zbârcea şi Asociaţii a reprezentat „drepturile şi interesele Asociaţiei timp de 8 luni de zile, între iunie 2015 şi februarie 2016, în trei dosare civile, respectiv dosarele cu nr. 75925/299/2015, 83694/299/2015 şi 86411/299/2015, atât în faţa instanţei de fond la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, cât şi în căile de atac în faţa Tribunalului Bucureşti, soluţiile în toate aceste dosare fiind favorabile".

Apoi, pe lista de întreţinere au fost introduse sumele pentru serviciilecjuridice oferite de către SCP Ţuca Zbârcea şi Asociaţii, conform facturilor TZA-03715-2015, TZA-03716-2015 şi TZA-03717-2015, fiecare factură fiind în cuantum de 5.478,57 lei.

loading...
PUTETI CITI SI...