Fonduri pentru vaccinurile anti-Covid de 724 de miliarde de euro ale Uniunii Europene au fost deturnate!

Postat la: 02.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Fonduri pentru vaccinurile anti-Covid de 724 de miliarde de euro ale Uniunii Europene au fost deturnate!

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) investighează serios fondurile alocate statelor membre, care se ridică la 724 miliarde de euro.

Politico afirmă că a vorbit cu ofițerul de presă al OLAF, care a făcut o dezvăluire majoră. „OLAF investighează în prezent fondurile privind COVID acordate statelor membre. În prezent, există o serie de investigații legate de acuzații de nereguli (...)", a spus el, refuzând să dezvăluie numele țărilor în cauză.

Dacă, pentru moment, Oficiul European de luptă Antifraudă refuză categoric să comunice despre statele în cauză, o anchetă deschisă anul trecut de Parchetul European a vizat deja patru țări: Italia, România, Portugalia și Croația.

În decembrie 2022, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a fost citată într-un scandal grav care implică 60.000 de euro în care a fost implicat politicianul grec Dimitris Avramopoulos, fost comisar european.

Potrivit mai multor instituții media italiene, acesta din urmă a primit 60.000 de euro ca parte a activităților sale cu ONG-ul Fight Impunty, care a fost în centrul scandalului de corupție de la Bruxelles timp de mai multe zile. Aceste informații au fost transmise de publicația LaStampa.it și Quotidiano.net și confirmate de Dimitris Avramopoulos însuși.

Potrivit La Stampa, Avramopoulos a primit această sumă pentru a participa la două evenimente. El nu neagă acuzațiile, iar în declarația sa o numește pe Ursula von der Leyen, actualul președinte al Comisiei Europene, subliniind că ea este cea care a aprobat totul. „Am avut aprobarea lui von der Leyen", spune el.

Avramopoulos clarifică remunerația sa în cadrul ONG-ului: „Între februarie 2021 și februarie 2022, am primit o taxă declarată în mod corespunzător de aproximativ 60.000 de euro. Plata lunară a fost de 5.000 de euro, care a fost impozitată în Grecia. Venitul meu lunar net în Fight Impunity a fost de 3.750 de euro".

Un alt scandal este legat de momentul în care Comisia Europeană a emis o autorizație scrisă pentru ca Avramopoulos să participe la aceste evenimente în numele Fight Impunity, un ONG care, totuși, nu este înregistrat în registrul de transparență al UE. Aceasta este, în orice caz, dezvăluirea făcută de mass-media italiană.

Vorbind despre cei 60.000 de euro ai lui Avramapouulos, aceeași sursă confirmă informațiile ziarului Stampa în acești termeni: „Von der Leyen i-a permis să obțină o remunerație pentru desfășurarea ‘campaniilor de conștientizare, cum ar fi publicarea de articole, participarea la conferințe, lansarea de evenimente, acordarea de interviuri'. Dar, așa cum am menționat, munca sa a fost limitată la două conferințe și un articol într-un an, toate pentru 60.000 de euro".

Reacționând la publicarea acestor informații compromițătoare, Avramopoulos denunță o campanie orchestrată din Italia împotriva lui. „Este un complot din partea anumitor cercuri (de italieni, nota editorului) pentru a păta imaginea candidaturii mele ca reprezentant special al UE în Golful Persic. La Bruxelles, toată lumea știe că sunt un favorit în această poziție", a spus el.

loading...
PUTETI CITI SI...