EVENT 201 a simulat pandemia nCOV-2019 cu două luni inainte sa apară COVID-19! Lumea pe care o știm a fost distrusă si inlocuită cu alta Orânduire. Ce se va intampla in continuare

Postat la: 22.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

EVENT 201 a simulat pandemia nCOV-2019 cu două luni inainte sa apară COVID-19! Lumea pe care o știm a fost distrusă si inlocuită cu alta Orânduire. Ce se va intampla in continuare

Pe 18 octombrie 2019, „Johns Hopkins" Center for Health Security din Baltimore a efectuat un exercițiu de simulare a unei epidemii de coronavirus denumit nCoV-2019. În exercițiul denumit Event 201 „Simularea unei pandemii de coronavirus", a fost „simulată" o scădere a pieței bursiere de 15%. Simularea a avut loc cu doar două luni înainte de apariția COVID-19.

Centrul „John Hopkins" a simulat o scădere a pieței bursiere de „15% sau mai mult", ceea ce corespunde în mare măsură scăderii care a avut loc la sfârșitul lunii februarie 2020. Multe aspecte ale acestui „exercițiu de simulare" corespund cu cele întâmplate atunci când directorul general al OMS a declarat, pe 30 ianuarie, urgență pentru sănătatea publică la nivel internațional.

Trebuie reţinut că cei care au sponsorizat „exercițiul de simulare" de la John Hopkins Center sunt organizaţii mondiale cunoscute în domeniul „sănătății globale" (B. și M. Gates Foundation) și economiei globale (GEF). De asemenea, trebuie menționat că OMS a adoptat inițial un acronim similar cu cel al exercițiului de simulare pandemică de la John Hopkins Center (nCoV-2019) înainte de a-l schimba în COVID-19.

A fost un exercițiu de formare cu asemănări tulburătoare, în retrospectivă, cu 2019-nCoV - virusul chinez care a trecut rapid la nivel mondial în această lună. După trei ore și jumătate, grupul a încheiat exercițiul de simulare - și, în ciuda celor mai bune eforturi, nu au putut împiedica ipoteticul coronavirus să omoare zeci de milioane de oameni.

În cadrul simulării Event 201, nCoV-2019 a infectat oameni de pe tot globul în termen de șase luni și, după 18 luni, a ucis 65 de milioane de oameni și a declanșat o criză financiară globală. Criza economica a dus la prabusirea pieteleor de capital, a distrus firmele mici si mijlocii, firme mai mari la nivel national, dar nu a afectat corporatiile globale, multinationale, care au preluat puterea economica globala. Oamenii ramasi in viata au fost vaccinati in masa cu un vaccin care s-a produs de marile companii farmaceutice dupa cele 18 luni, cu sutele de milioane de fiole.

Mai pe larg, Evenimentul 201 simulează un focar al unui nou coronavirus zoonotic transmis de la lilieci la porci la oameni care în cele din urmă devine eficient transmisibil de la persoană la persoană, ceea ce duce la o pandemie severă. Patogenul și boala pe care o provoacă sunt modelate în mare parte pe SARS, dar este mai transmisibil în mediul comunitar de către persoanele cu simptome ușoare.

Boala începe în fermele de porci din Brazilia, în mod liniștit și lent la început, dar apoi începe să se răspândească mai rapid în mediul de sănătate. Când începe să se răspândească eficient de la o persoană la alta în cartierele cu venituri reduse, dens pline ale unor megacități din America de Sud, epidemia explodează. Este exportat mai întâi prin călătorii aeriene în Portugalia, Statele Unite, China și apoi în multe alte țări. Deși, la început, unele țări sunt capabile să o controleze, ea continuă să se răspândească și să fie reintrodusă și, în cele din urmă, nicio țară nu poate menține controlul.

Nu există posibilitatea ca un vaccin să fie disponibil în primul an. Există un medicament antiviral fictiv care poate ajuta bolnavii, dar nu limitează în mod semnificativ răspândirea bolii. Întrucât întreaga populație umană este sensibilă, în primele luni ale pandemiei, numărul cumulativ de cazuri crește exponențial, dublându-se în fiecare săptămână. Și pe măsură ce cazurile și decesele se acumulează, consecințele economice și sociale devin din ce în ce mai severe.

Scenariul se încheie la punctul de 18 luni, cu 65 de milioane de decese. Pandemia începe să încetinească din cauza numărului în scădere a persoanelor sensibile. Pandemia va continua într-un anumit ritm până când va exista un vaccin eficient sau până când 80-90% din populația globală a fost expusă. Din acel moment, este probabil să fie o boală endemică a copilăriei.

"Jucătorii" din simularea Evenimentului 201 au inclus experți în domeniul sănătății din cadrul Națiunilor Unite și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, precum și mai mulți medici universitari și reprezentanți ai companiilor private. Cu alte cuvinte, erau aceleași tipuri de oameni care ar putea planifica răspunsul lumii la o pandemie de coronavirus din viața reală. Acest lucru face ca rezultatul devastator al exercițiului să fie deosebit de tulburător.

Totul sugerează că directorul general al OMS Tedros a servit interesele unor parteneri corporativi puternici. Tedros are legături de lungă durată cu Fundația Clinton. De asemenea, are legături strânse cu Fundația Bill și Melinda Gates. Pe lângă Forumul Economic Mondial de la Davos, Fundația Gates a sponsorizat şi „exercițiul de simulare" nCoV-2019 de la John Hopkins.

Ca ministru al Sănătății, Tedros a prezidat, de asemenea, Fondul Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei și Malariei, al cărui co-fondator este Gates Foundation. Fondul global a fost vizat de scandaluri de fraudă și corupție. Directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a comandat o campanie masivă de dezvoltare a vaccinurilor. Multe companii farmaceutice lucrează deja la acestea.

Campania de vaccinare masivă condusă de OMS a fost confirmată de directorul general, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus: "Peste 20 de vaccinuri sunt în prezent dezvoltate la nivel mondial și mai multe produse terapeutice sunt supuse unor studii clinice, iar primele rezultate sunt așteptate în câteva săptămâni."

Este de la sine înțeles că această decizie OMS constituie o altă oportunitate financiară pentru cei cinci principali producători de vaccinuri: GlaxoSmithKline, Novartis, Merck & Co., Sanofi și Pfizer, care controlează 85% din piața vaccinurilor. Potrivit CNBC, în 2019, Merck a obținut venituri de 8,4 miliarde de dolari din piața vaccinurilor, un segment în creștere cu o rată anuală de 9% din 2010.

GlaxoSmithKline și-a anunțat în această lună parteneriatul cu Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) pentru un program de vaccinare. CEPI a fost lansat la Forumul Economic Mondial din 2017. Interesant de ştiut este că CEPI, lansat la Davos în 2017, este susținut de Fundația Bill și Melinda Gates, Wellcome Trust și Forumul Economic Mondial.

COVID-19 (aka nCoV-2019) reprezintă o comoară, valorând miliarde de dolari pentru marile companii farmaceutice. De asemenea, contribuie și la alunecarea umanității într-un proces periculos de destabilizare economică, socială și geopolitică. Vaccinarea in masa a 80-90% din populatia planetei va aduce mii de miliarde firmelor enumerate, care sunt controlate de elita mondiala.

La aceasta simulare numita Event 201 au participat ca invitati ai OMS:

Latoya Abbott , Managementul riscului și Director senior global, Servicii de sănătate în muncă, Marriott International
Sofia Borges , vicepreședinte senior, Fundația ONU
Brad Connett, președinte, grupul medical al SUA, Henry Schein, Inc.
Chris Elias , președinte, divizia de dezvoltare globală, fundația Bill & Melinda Gates
Tim Evans , fost director principal al Sănătății, Grupul Băncii Mondiale
George Gao , director general, Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor
Avril Haines , fost director adjunct, Agenția Centrală de Informații; Fost consilier adjunct al securității naționale
Jane Halton , membru al consiliului ANZ Bank; Fost secretar de finanțe și fost secretar de sănătate, Australia
Matthew Harrington , Chief Global Operations Officer, Edelman
Martin Knuchel , șef de gestionare a crizelor, de urgență și de continuitate a afacerilor, Lufthansa Group Airlines
Eduardo Martinez , președinte, Fundația UPS
Stephen Redd , director adjunct, Serviciul de Sănătate Publică și Știința Implementării, CDC din SUA
Hasti Taghi , vicepreședinte și consilier executiv, NBCUniversal Media
Adrian Thomas, vicepreședinte, Sănătate publică globală, Johnson & Johnson
Lavan Thiru , Reprezentant șef, Autoritatea Monetară din Singapore

Echipa de exerciții:

Eric Toner, MD, este conducerea echipei de exerciții de la Johns Hopkins Center for Health Health. Crystal Watson, DrPH, MPH și Tara Kirk Sell, PhD, MA sunt co-conducători de la Johns Hopkins Center for Health Health. Ryan Morhard, JD, este conducerea exercițiului de la Forumul Economic Mondial, iar Jeffrey French este directorul de exerciții pentru Fundația Bill și Melinda Gates.

Membrii echipei de exercițiu sunt Tom Inglesby, MD; Anita Cicero, JD; Randy Larsen, USAF (pensionar); Caitlin Rivers, doctorat, MPH; Diane Meyer, RN, MPH; Matthew Shearer, MPH; Matthew Watson; Richard Bruns, doctor; Jackie Fox; Andrea Lapp; Margaret Miller; Carol Miller; și Julia Cizek.

Ce spun organizatorii despre exercițiul Eveniment 201:

"Evenimentul 201 a fost un exercițiu de 3,5 ore pandemie de masă, care a simulat o serie de discuții facilitate dramatice, bazate pe scenarii, care se confruntă cu dileme dificile, reale, asociate cu răspuns la o pandemie ipotetică, dar științific plauzibilă. 15 lideri de afaceri la nivel mondial, guvern și sănătate publică au fost actori în exercițiul de simulare care au evidențiat problemele economice și economice din lumea reală, nerezolvate, care ar putea fi rezolvate cu suficientă voință politică, investiții financiare și atenție acum și în viitor.

Exercițiul a constat în emisiuni de presă înregistrate, informații în direct ale personalului și discuții moderate pe teme specifice. Aceste probleme au fost concepute cu atenție într-o narațiune convingătoare care a educat participanții și publicul. Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătății, Forumul Economic Mondial și Fundația Bill & Melinda Gates propun împreună aceste recomandări.

Scop

În ultimii ani, lumea a cunoscut un număr tot mai mare de evenimente epidemice, care se ridică la aproximativ 200 de evenimente anual. Aceste evenimente sunt în creștere și sunt perturbatoare pentru sănătate, economii și societate. Gestionarea acestor evenimente încordează deja capacitatea globală, absentând chiar o amenințare pandemică. Experții sunt de acord că este doar o chestiune de timp înainte ca una dintre aceste epidemii să devină globală - o pandemie cu consecințe potențial catastrofale. O pandemie severă, care devine „Evenimentul 201", ar necesita o cooperare fiabilă între mai multe industrii, guverne naționale și instituții internaționale cheie.

Studii economice recente arată că pandemiile vor fi cauza unei pierderi economice anuale medii de 0,7% din PIB-ul global sau 570 miliarde de dolari . Răspunsurile jucătorilor la scenariu au luminat nevoia de cooperare între industrie, guverne naționale, instituții internaționale-cheie și societatea civilă, pentru a evita consecințele catastrofale care ar putea rezulta dintr-o pandemie la scară largă.

Similar celor 3 exerciții anterioare ale Centrului - Clade X , Dark Winter și Atlantic Storm - Evenimentul 201 urmăreau să educe lideri seniori la cel mai înalt nivel al guvernelor americane și internaționale și lideri în industriile globale.

De asemenea, este un instrument de informare a membrilor comunității politicii și pregătirii și publicului larg. Acest lucru este diferit de multe alte forme de exerciții de simulare care testează protocoalele sau politicile tehnice ale unei organizații specifice. Exerciții similare cu Evenimentul 201 sunt o modalitate deosebit de eficientă de a ajuta factorii de decizie să înțeleagă mai complet problemele urgente pe care le-ar putea confrunta într-o criză dinamică, reală."

loading...
PUTETI CITI SI...