De ce nu are Romania suficiente teste CoVID-19? De frica DNA a achizitiilor frauduloase. Implicit, romanii se contamineaza pe banda rulanta!

Postat la: 18.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

De ce nu are Romania suficiente teste CoVID-19? De frica DNA a achizitiilor frauduloase. Implicit, romanii se contamineaza pe banda rulanta!

Multa lume s-a revoltat vizavi de faptul ca Romania n-a achizitionat suficiente teste pentru CoVID-19. La inceputul epidemiei, in stocurile tarii noastre au fost aduse 1.000 de teste, cu care au fost testati primii contacti ai pacientului 0. Numai ca in scurta vreme numarul persoanelor care au fost contaminate a crescut, la fel si al celor din carantina sau izolati la domiciliu, care n-au fost testati, intrucat testele s-au terminat.

Logic era sa fie testati toti acestia. Dupa epuizarea celor 1.000 de teste, Guvernul a aprobat achizitionarea a inca 10.000 de bucati, dar care au ajuns in atara la 5 zile dupa epuizarea primelor 1.000. Rapid, numarul celor izolati la domiciliu a trecut de 30.000, iar cei aflati in carnatina au ajuns la 5.000. Guvernul a cerut suplimentarea testelor si s-au cumparat alte 50.000, din care mare parte inca n-au ajuns in tara. Au aparut intrebari in randul politicienilor, formatorilor de opinie de la TV dece nu se achizitioneaza un numar suficient de teste, ca sa fie testati toti contactii cunoscuti la un moment dat, adica peste 50.000 de persoane din radul celor care urmeaza sa fie izolati la domicilii, a celor care stau cu sutele de mii sa intre in tara etc. Romania ar avea nevoie de minimum 1.000.000 de teste rapid. Elvetia, de pilda, a achizitionat din prima 7.000.000 de teste. Germania, 10.000.000, Franta, 9.000.000 etc.

Din sursele Ziuanews am aflat ca vinovati de acest fapt crucial in apararea de coronavirus se fac cei care se afla la butoane si coordoneaza operatiunile. Alaturi de Guvernul tarii. La DNA s-a creat o comisie care analizeaza in aceasta perioada toate achizitiile, tot ce se face cu sau fara licitatie, mai ales ca in situatia data a starii de urgenta s-a dat liber la achizitii pe sume uriase, fara cozi la licitatii. Raed Arafat, ca si Victor Costache, ca si Marcel Vela, ca si Ludovic Orban, ca si altii implicati in administrarea de fonduri se tem de aceasta comisie de la DNA, se tem ca nu cumva dupa ce trece valul pandemiei sa nu fie arestati pe capete pentru achizitii frauduloase, sa nu fie folosit acest mecanism al DNA impotriva lor. Acesta este motivul pentru care Romania n-are suficiente teste, suficiente masti de protectie sau alte echipamente necesare. Nu au fost cumparate de frica! Si din acest motiv, epidemia se raspandeste cu pasi mari, in spitale pacientii isi dau virusul de la unii la altii, infecteaza cadrele medicale, ca in cazul spitalului MAI, Gerota, unde jumatate din cadrele medicale sunt "pozitive" la test si au fost lasate de izbeliste sa se descurce.

loading...
PUTETI CITI SI...