Spitalul Groazei "Gerota": Jumatate din angajati sunt lasati de izbeliste infectati cu coronavirus. Aici e internat pacientul 17, nebunul de la ADP Sector 4, fost adjunct al Politiei Capitalei

Postat la: 18.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Spitalul Groazei

La Spitalul "Gerota" din Capitala domneste haosul. Persoanele care se afla aici internate, fie confirmate ca purtatori ai coronavirusului, fie aflate doar in carnatina, au temeri ca situatia lor se va agrava. Pe langa acestia sunt cei care au deja simptomele infectiei si sunt izolati, dar in contact cu medici si asistente, o parte dintre acestia fiind deja contaminati.

Pana la un moment dat nimeni nu s-a interesat de soarta celor de la Gerota. A facut-o Sindicatul Politistilor, dar autoritatile nu au bagat de seama pericolul din acest focar. Iar managerul spitalului s-a dovedit a fi depasit de situatie. Au aparut date in presa si pe Facebook despre situatia de aici, despre cum chiar o unitate spitaliceasca ar putea fi cea care raspandeste coronavirusului si altor pacienti, medici, cadre sanitare.

La ora actuala jumatate din personalul spitalului este infectat cu noul coronavirus, conform datelor oficiale. Situatia a fost din cauza faptului ca taman Spitalul Ministerului de Interne nu a avut testere deloc. Abia acum, dupa mai multe zile au primit testere, iar rezultatul este deja infricosator.

Pe langa toate astea, aici se afla si fostul ofiter MAI - cunoscut ca pacientul 17 -, fost adjunct al Politiei Capitalei, Nelu Lupu, care era angajat al ADP Sector 4, pe filiera controversatului Marian Goleac (detalii AICI), cel care a infectat pe putin 30 de persoane si care a avut un comportament de-a dreptul animalic la adresa altor pacienti sau cadre medicale, scuipandu-i ca un nebun. Acestuia i s-a facut dosar penal, dar el, odata scos din internare, ar trebui trimis direct in arest, intrucat este extrem de periculos.

Prezentam in continuare cateva marturii din "Spitalul Groazei - Gerota":

Cea mai noua este o mărturie șocantă a soției unui angajat din Spitalul Dimitrie Gerota din București, aflat acum în carantină. Deși a fost confirmat negativ în urma unui test pentru depistarea coronavirusului, bărbatul nu știe când va putea părăsi spitalul. Soția acestuia: "Sunt în jur de 70-80 de persoane confirmate negativ încă în carantină în spitalul Gerota. Nimeni nu le spune cât trebuia să mai stea, sunt într-o stare de epuizare fizică și psihică de nedescris. Nu știm când pot pleca, nu-și asumă nimeni răspunderea de a spune în mod concret. Soțul meu nu mai poate să se odihnească în salon. Îmi spunea: va trebui să-mi găsesc un loc în care să ațipesc puțin, cum să-ți găsești tu un loc? Păi cine să mă ajute, că e un haos de nedescris. Nu-și dorește nimeni să rămână acolo. Sunt persoane care înțeleg că au făcut atac de panică. Nu e ușor, mai ales să nu știi nimic."

Soția ofiterului mai spune: "A stat intr-un salon de pacienți care a fost înainte dezinfectat. Nu am dubiu că nu s-ar fi făcut asta. Dar au stat trei persoane, trei colegi, într-un salon normal. Unul dintre cei trei a fost diagnosticat pozitiv, asimtptomatic, dar pozitiv. Pe data de 11 martie a fost prima noapte în care a rămas acolo. Eu am fost și i-am dus bagaje, mâncare și igienă. De atunci, testat abia ieri. Au stat în contact unii cu ceilalți. Eu nu mai cred că cei 30 de pacienți diagnosticați pozitiv sunt din vina pacinetului zero. Ei trebuiau testați în primele 24 de ore de carantină, nu lăsați șapte zile în contact direct. Acum mai sunt in jur de 70 de persoane angajate ale MAI in spital. Care nu stiu inca de soarta lor, unii infectati asimptomatici, unii deja cu manifestari de boala... Iar virusul se imprastie.

 

Un reportaj cutremurator poate fi vizionat in cele ce urmeaza:

loading...
PUTETI CITI SI...